LiveWire

Koelnmesse lanceert een uniek proefproject in Duitsland en gaat CO2-vrije verwarming implementeren op een van 's werelds grootste beursterreinen

Moving ideas for sustainability

Koelnmesse lanceert een ambitieuze duurzaamheidsstrategie om vijf jaar eerder dan gepland klimaatneutraal te worden. Samen met E.ON consolideert Koelnmesse zijn pioniersrol door vanaf 2028 5.800 ton CO2 per jaar te besparen op een van de grootste handelsbeurslocaties ter wereld.

Een partnerschap tussen E.ON en RheinEnergie zal een innovatieve en effectieve combinatie van decentrale opwekking en centrale stadsverwarming mogelijk maken. In het kader van een nieuw energiepartnerschap met E.ON en RheinEnergie zal Koelnmesse in 2028 de warmtevoorziening voor haar beursterrein in Keulen – het achtste grootste beursterrein ter wereld – volledig hebben omgeschakeld naar klimaatvriendelijke technologie. De gebruikte systemen zullen worden aangedreven door duurzame bronnen zoals lucht, grondwater en de zon. In innovatieve combinatie met het stadsverwarmingssysteem RheinEnergie zal dit nieuwe verwarmingsconcept een aanzienlijke energie- en CO2-besparing opleveren, oplopend tot 5.800 ton per jaar. Deze plannen maken deel uit van de duurzaamheidsstrategie die Koelnmesse vandaag lanceert, waarbij het bedrijf en de eigen evenementen van Koelnmesse al in

Milieu- en sociaal verantwoorde beurzen en evenementen

“Op de beurslocatie in Keulen implementeren we al bijna tien jaar verschillende methoden om duurzaam te werken. We kunnen nu verdere technische innovaties benutten waarmee we de bedrijfsvoering op ons beursterrein nog duurzamer kunnen maken. Als zodanig worden duurzame beursactiviteiten een motor voor een duurzame economie – naast het optimaliseren van de eigen processen ondersteunt Koelnmesse ook exposanten bij het bereiken van hun eigen klimaatdoelen”, aldus prof. dr. Christian Glasmacher, lid van de raad van bestuur en Senior Vice President Corporate Development and Sustainability, aan het einde van het uitgebreide strategieontwikkelingsproces. “We bundelen onze duurzaamheidsactiviteiten in drie centrale actiegebieden: natuur, evenementen en gemeenschap. Ons doel is om praktische stappen te zetten die verder gaan dan klimaatneutraliteit, en die ons helpen een toekomst vorm te geven waarin verantwoordelijkheid en innovatie tot concrete verbeteringen leiden – zowel in termen van sociale ontwikkeling als in termen van het behoud van waardevolle hulpbronnen.”

Natuur: Klimaat- en milieubescherming

Naast het nieuwe energievoorzieningsconcept voeren we binnen het actiegebied “Natuur” momenteel een geleidelijke overstap naar LED-verlichting door, die in vergelijking met oudere technologie een energiebesparing van ongeveer 50% mogelijk maakt. Het vervangen van ventilatiesystemen kan ook het energieverbruik met minstens de helft verminderen. Deze en andere maatregelen zullen op de langere termijn bijdragen aan een aanzienlijke reductie van het energieverbruik. Cijfermatig betekent dit dat Koelnmesse zich engageert om het energieverbruik in 2030 met 35% te verminderen.

Koelnmesse bespaart bij normale bedrijfsvoering al 15.540 ton CO2 door 100% groene stroom in haar gebouwen te gebruiken. De totale CO2-besparing die zal worden gerealiseerd door het gebruik van groene stroom, de ingebruikname van de eerste grootschalige fotovoltaïsche installatie – gepland voor het voorjaar van 2024 – en het nieuwe verwarmingsconcept zal 22.000 ton per jaar bedragen.

Evenementen: Duurzame evenementen

In 2030 zal 80% van de gebruikte materialen voor standsysteembouw bestaan ​​uit herbruikbare materialen. Dit geldt voor de constructie-elementen en materialen die worden gebruikt voor de bouw van beurs- en beursstands. Bovendien zal het ontwerp van alle vloerbedekkingen 100% recyclebaar zijn.

Community: Samenwerken om de evenementenbranche duurzamer te maken

Om gezamenlijk de duurzame ontwikkeling van de evenementenbranche te bevorderen, zal Koelnmesse betrokken blijven bij initiatieven, projecten en netwerken en deze samenwerkingen in de toekomst verder intensiveren. Zo maakt Koelnmesse als lid van het samenwerkingsproject Net Zero Carbon Events deel uit van een mondiaal initiatief dat tot doel heeft de CO2-uitstoot in de evenementensector tot nul terug te brengen. Om dit doel te bereiken zal het geschikte maatregelen identificeren voor zijn evenementen over de hele wereld.

Koelnmesse laat zich bij haar acties leiden door de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Naast activiteiten op het gebied van klimaatbescherming en de duurzame ontwikkeling van het bedrijfsleven, de industrie en de infrastructuur ondersteunt Koelnmesse ook maatregelen op het gebied van gezondheid en welzijn, evenals hoogwaardig onderwijs.

Over Koelnmesse

Bij Koelnmesse werken ongeveer 1.000 mensen. De handelsbeurs in het stadscentrum van Europa is het op twee na grootste beursterrein van Duitsland en behoort met bijna 400.000 vierkante meter aan hal- en buitenruimte tot de top tien van de wereld. Jaarlijks organiseert en beheert Koelnmesse ongeveer 80 beurzen, gastevenementen en bedrijfsevenementen in Keulen en op de belangrijkste markten over de hele wereld. De portefeuille trekt ruim 54.000 exposerende bedrijven uit 122 landen en ongeveer drie miljoen bezoekers uit meer dan 200 landen.

Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief