Sportevenementen

KNVB houdt fanparade in aanloop naar Euro 2024

Fanparade

De KNVB organiseert op de dag van de start van Euro 2024 in Duitsland - vrijdag 14 juni - een grootschalige fanparade. Het doel is om gezamenlijk in een oranjekaravaan richting het EK voetbal te reizen en daarmee het toernooi feestelijk af te trappen. De voetbalbond wil met deze actie ook stimuleren om samen te reizen.

Speciale fanwagens

Het vertrekpunt van de fanparade is HHC Hardenberg. Na een startschot van oud-Oranjespeler Gerald Vanenburg en oud-international en scheidsrechter Danny Koevermans vertrekt de karavaan richting Hamburg. Naast de landelijke aftrap komen Oranjefans eerder die ochtend op verschillende locaties in Nederland samen. Enkele van deze locaties zijn FC Eindhoven AV en RKSV NEO te Borne, waar ook internationals Cody Gakpo (FC Eindhoven AV) en Wout Weghorst (RSKV NEO) hebben gespeeld. Ze vertrekken gezamenlijk naar het centrale punt in Hardenberg. Vanuit Hardenberg leiden speciale fanwagens van de partners van de KNVB de Oranjefans naar Duitsland.

Oranje-verrassingspakket

Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal KNVB: 'In Hardenberg ontvangen alle Nederlandse fans een Oranje-verrassingspakket voor hun auto en mogen ze zich bij de stoet voegen. Er is muziek en er zijn allerlei festiviteiten om de sfeer er goed in te brengen. We kijken ernaar uit om gezamenlijk en met een geweldige sfeer richting Duitsland te vertrekken. Daarbij vinden we het belangrijk om ook bewust bezig te zijn en roepen we fans op om gezamenlijk naar het toernooi af te reizen.'

Het Nederlands elftal speelt zondag 16 juni de eerste groepswedstrijd tegen Polen.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief