Congressen

Kleine reorganisatie Cygnea

Cygnea gaat een kleine reorganisatie doorvoeren. Terwijl de congresorganisatietak van het organisatiebureau uit Schoonhoven  op volle toeren draait, kampt de technische tak van het bedrijf met een teruglopende omzet. Dit heeft vooral te maken met achterblijvende opdrachten uit Duitsland.

Als één van de weinige Nederlandse organisatiebureaus heeft Erkend Congresbedrijf Cygnea zowel Congresorganisatie als Congrestechniek in huis. Tot voor kort draaiden beide afdelingen prima, maar nu blijkt de economische tegenwind vat te hebben gekregen op de afdeling Congrestechniek. Vooral in Duitsland, waar het bedrijf al jaren actief is, blijft de omzet achter.

"We verzorgen al jaren de techniek voor een dertigtal congressen in Duitsland", vertelt Cygnea-directeur Peter Boogaard. "Dit jaar heeft de opdrachtgever echter laten weten dat we pas in juni of juli horen of wij de techniek voor deze congressen wederom mogen verzorgen. Mijn onderbuikgevoel zegt dat we daar niet op moeten wachten. Daarom heb ik besloten om drie mensen te laten gaan."

Het gaat om René de Kok die vorig jaar werd aangetrokken als commercieel directeur van de afdeling Congrestechniek, de technische man in Duitsland en iemand van de facilitaire dienst die vier uur per week in dienst was. Hiermee komt het aantal medewerkers van Cygnea op tien.

Boogaard: "Als de omzet terugloopt, moet je daar als directie voortvarend op inspelen. Gelukkig is er op de Nederlandse markt niets veranderd en is het op onze organisatieafdeling drukker dan ooit. We zien de toekomst dan ook positief tegemoet, zeker we nu een Erkend Congresbedrijf zijn. Na ruim vijftien jaar actief te zijn als congresorganisatie is dat echt de kroon op ons werk."


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief