Congressen

KIT Meetings & Events voortaan Koninklijk Instituut voor de Tropen Conferences & Events

Claire van Campen KIT web

KIT Meetings & Events heet voortaan Koninklijk Instituut voor de Tropen – Conferences & Events. Met deze rebranding wil de organisatie onderstrepen onderdeel uit te maken van het Koninklijk Instituut voor de Tropen en het gebouw centraal te stellen voor congressen en evenementen.

In het majestueuze pand van het Instituut huist ook De Tropen café en restaurant. Hier is op 19 januari een grote nieuwjaarsborrel gegeven om de nieuwe huisstijl te vieren en te benadrukken dat het restaurant voor iedereen toegankelijk is; bijvoorbeeld voor bewoners uit de buurt in Amsterdam Oost, toeristen en voor alle bezoekers van de andere onderdelen van het instituut zoals het conferences- en events-gedeelte. Iedereen was dan ook uitgenodigd voor het feest; veel buurtbewoners, maar ook congresorganisatoren en andere relaties die genoten van de interculturele culinaire prestaties en de muziek.

Not for profit

Op de nieuwjaarsborrel werd duurzaam gecatered met zo veel mogelijk seizoensproducten van lokale leveranciers, onder het motto ‘lekker in de buurt en van de buurt’.
“Die duurzaamheid geldt ook voor de catering van de events die bij het Koninklijk Instituut voor De Tropen worden gehouden”, zegt Claire van Campen, directeur van Amsterdam Tropen Hotel & het Koninklijk Instituut voor de Tropen – Conferences & Events en De Tropen café en restaurant. “Als not-for-profitorganisatie zetten wij ons in voor een duurzame, internationale en interculturele samenwerking. Onze winst komt dus ten goede aan deze kennisprojecten. Wie bij ons een congres organiseert, is niet alleen verzekerd van een goed verzorgde dag op een fantastische locatie, maar draagt ook bij aan een betere wereld. De PCO neemt dan een goede beslissing als het gaat om Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.”

Koningin Máxima Zaal

Alle bezoekers van het feest van De Tropen konden mee met rondleidingen in het congres- en events-gedeelte van het overkoepelende Instituut en deden dat ook grif. Het Koninklijk Instituut voor de Tropen beschikt over zo’n 1.000 m2 ruimte voor congressen en evenementen tot 800 personen. Het complex is geschikt voor zowel klassieke als moderne events met snel draadloos internet. De Koningin Máxima Zaal beschikt over 453 vaste zitplaatsen.
De locatie is centraal gelegen in Amsterdam-Oost, aan het park en tien minuten lopen van het station. “De tram stopt voor de deur. Er  is ook voldoende parkeergelegenheid, maar we promoten het openbaar vervoer”, aldus Van Campen.

Luisterrijke marmeren hal

“Het organiseren van je evenement bij ons Koninklijk Instituut voor de Tropen biedt iets bijzonders. Om te beginnen ontvang je je gasten in het schitterende historische pand aan de Mauritskade. Vervolgens stap je via de luisterrijke marmeren hal naar binnen. Je waant je in een waar koninklijk paleis vol comfort.”


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief