Congressen

Kapellerput wint design award

Conferentiehotel Kapellerput uit Heeze is met ‘De Vernieuwing’ unaniem uitgeroepen tot winnaar van Design in Detail Award 2012. Dat werd dinsdag 9 oktober bekend tijdens de officiële prijsuitreiking bij Capital D in Eindhoven. Het flexibele vergaderconcept, dat met ontwerpers van de Kliuw en Yksi werd gecreëerd, laat zien hoe er wordt ingespeeld op de klant van nu,die er zelf de sfeer kan aanpassen.

De internationale vakjury koos uit achttien kandidaten vijf winnaars. Na Kapellerput zijn dat Vida Pura, Pinkie Patisserie, Hotel Nijver en YKSI. Baboba uit Asten ontving de aanmoedigingsprijs. Het publiek bepaalt de komende maanden door online te stemmen wie van deze winnaars voor 2013 ook nog de titel Absoluut Favoriet in de wacht sleept.

Creatiekamer DeVernieuwing van Kapellerput in Heeze

Creatiekamer DeVernieuwing van Kapellerput in Heeze (foto: Peter Venema)

Portugees restaurant Vida Pura uit Valkenswaard werd tweede. De jury bewonderde het temperament van de ondernemers die met interieurontwerper Ad Vermeulen met veel creativiteit en aandacht voor detail een prettige sfeer hebben gecreëerd.

Als een speelse, intrigerende en stoere inrichting waar alle aandacht naar de lekkernijen gaat, die worden verkocht. Zo bestempelde de jury Pinkie Patisserie, goed voor een derde plek.

Hotel Nijver kreeg de vierde prijs. Het hotel vertelt het verhaal van Geldrop aan de gasten die er verblijven. De textielindustrie komt op een verrassende gedetailleerde manier terug in elke kamer, aldus het jurycommentaar.

De vijfde plaats ging naar YKSI, nu gevestigd op Strijp S: al 21 jaar lang pionier op het gebied van Dutch design. Het ontwerperscollectief weet als geen ander de aandacht te vestigen op startende ontwerpers. Daarbij blijven ze verrassen met wisselende exposities en hun ‘shop in shop’-winkel.

De jury reikte dit jaar ook een aanmoedigingsprijs uit aan beautywinkel Baboba. Het exclusieve interieur is in combinatie met het mooie assortiment en de enthousiaste jonge onderneemster een aanwinst voor het nieuwe winkelcentrum van Asten.

Internationale vakjury

De internationale vakjury bestond dit jaar uit ‘straat-o-loog’ Pim van den Berg, modeontwerpster Marianne Cat uit Marseille (Frankrijk), freelance woonjournaliste Monique van Empel uit Eindhoven, Willemijn de Wit -ontwerper bij YOU ARE HERE, winnaar en Absoluut Favoriet 2012 leisurespecialist bij Vrijetijdshuis Brabant Frank van der Eijnden en ontwerper en voorzitter van Alice Foundation Willem Kars uit Eindhoven.

De jurybeoordeelde de kandidaten op aspecten als aantrekkelijkheid, functionaliteit, originaliteit, sfeer, commercie, uitstraling en media (website).

Het is de vierde keer dat de Design in Detail Awards werden uitgereikt aan horeca en winkelbedrijven die met een ontwerper of architect met succes hebben gewerkt aan een vernieuwend concept, en daarmee bijdragen aan de identiteit en  de beleving van de Brainport-regio.De combinatie van een zakelijke visie van de ondernemer en de ruime blik van een ontwerper leidt tot vernieuwende winkelformules, bijzondere diensten en prikkelende producten.

Absoluut Favoriet 2013

Het publiek kiest uiteindelijk de absolute favoriet. Via de website www.designindetail.nl kan van 20 oktober tot 25 december worden gestemd voor de Absoluut Favoriet 2013. De winnaar wordt medio januari 2013 bekend gemaakt.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief