Beurzen

Kampeer & Caravan Jaarbeurs trekt 33.6% meer bezoekers

De Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2019 heeft van 9 tot en met 13 oktober 48.276 bezoekers getrokken. Daarmee realiseerde de Jaarbeurs een groei van 33,6 procent ten opzichte van de beurs in 2018 en gaat editie 2019 de boeken in als de meest succesvolle van de laatste tien jaar.

Populair

“Kamperen is populairder dan ooit en dat zien we ook terug in het aantal bezoekers”, aldus beursmanager Judith Röling. Tijdens de 2019-editie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht waren er primeurs te zien op het gebied van caravans, campers, vouwwagens, tenten en accessoires. Daarnaast waren er workshops en presentaties, onder meer voor beginnende camperaars.

Het aantal kampeerauto’s groeit fors, zo blijkt uit de cijfers van de brancheorganisatie KCI (Kampeer & Caravan Industrie). “In totaal rijden er in Nederland nu zo’n 130.000 campers rond, meer dan een verdubbeling in 10 jaar”, aldus Leo Diepemaat, voorzitter van de brancheorganisatie. Ook de verkoop van nieuwe caravans zit in de lift: alleen al in de maand september werden er 15 procent meer verkocht dan in diezelfde maand vorig jaar. Daarmee steeg het aantal kampeermiddelen naar een nieuw Nederlands record: 555.789 caravans en campers. De ANWB becijferde dat ons land inmiddels 3,5 miljoen actieve kampeerders telt.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief