Congressen

Jos van der Vegt benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Burgemeester Aboutaleb spelt Jos van der Vegt de onderscheiding op

Jos van der Vegt ontving op donderdag 26 april een koninklijke onderscheiding uit handen van Burgemeester Aboutaleb. De voormalig directeur en sinds 2011 President-Commissaris van Rotterdam Ahoy werd in de Burgerzaal van het Stadhuis benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Vele verdiensten

Van der Vegt ontving de onderscheiding vanwege zijn verdiensten op velerlei vlakken. Burgemeester Aboutaleb refereerde onder meer aan de renovatie van De Kuip, zijn voorzitterschap van de Rotterdamse Marathon, zijn vele successen voor Ahoy, zijn vele nevenfuncties en vrijwillige inzet voor de samenleving en ondernemend Rotterdam. ‘Als ‘jongetje van Zuid’ was Van der Vegt al van jongs af aan zeer bevlogen. Hij heeft het talent mensen samen te brengen en te inspireren’, aldus de Rotterdamse burgemeester.

Van der Vegt reageerde verheugd: “Ik ben vooral erg verrast. Ik ben behoorlijk nuchter maar het besef dat hier zoveel mensen bij betrokken zijn en moeite voor hebben gedaan vind ik heel bijzonder, dat raakt me.”

Rotterdam Ahoy

Van der Vegt was van 1996 tot 2011 Algemeen Directeur van Rotterdam Ahoy. In deze periode was hij onder meer verantwoordelijk voor het nieuw- en verbouwproject Ahoy 2000, de verzelfstandiging van Ahoy in 2006, de renovatie en uitbreiding van de Ahoy Arena en de start van de gebiedsontwikkeling rondom Ahoy en Zuidplein. In zijn carrière heeft hij bijzondere prestaties en verdiensten verricht die verder gaan dan wat normaal gesproken van iemand verwacht kan/mag worden. Jos van der Vegt is sinds hij het stokje in 2011 overdroeg aan de huidige directeuren Jolanda Jansen en Peter van der Veer nog altijd nauw betrokken bij de Rotterdamse evenementenaccommodatie.

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief