Congressen

Janneke Staarink nieuwe algemeen directeur de Doelen

Janneke Staarink is vanaf 1 augustus 2018 de nieuwe algemeen directeur van de Doelen in Rotterdam. “We zochten een krachtige en inspirerende bestuurder. Iemand die ervoor kan zorgen dat iedereen zich thuis voelt in de Doelen”, aldus Mariëtte Hamer, voorzitter van de Raad van Toezicht. In de Doelen worden jaarlijks zo’n 1.200 nationale en internationale evenementen georganiseerd.

Janneke Staarink heeft reeds diverse directiefuncties bekleed. Zij was als zakelijk en algemeen directeur werkzaam voor Terschellings Oerol Festival en was sinds 2010 managing director en bestuurder van International Film Festival Rotterdam. De Raad van Toezicht van de Doelen ziet in Staarink een verbinder met lef, durf en energie; een persoonlijkheid die met visie verder kan bouwen aan de toekomstbestendigheid van de Doelen.

Het festivalhart van IFFR

Staarink over haar nieuwe functie: “De Doelen is al jaren het festivalhart van IFFR. Vanuit die rol ken ik het enorme potentieel van deze prachtige locatie. In mijn nieuwe rol wil ik me graag samen met het team bezighouden met de ontwikkeling en positionering van de organisatie en het verbreden van het aanbod aan evenementen. De Doelen speelt niet alleen regionaal een essentiële rol, maar ook nationaal en internationaal. Wat mij betreft gaan we verder bouwen aan samenwerkingen met een grote verscheidenheid aan partners, een innovatief beleid voeren en een inhoudelijk sterke programmering neerzetten met aandacht voor de culturele diversiteit van de stad.”


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief