Beurzen

Jaarbeurs verplaatst fietsbeurs Bike Motion opnieuw

De belangrijke fietsbeurs Bike Motion wordt opnieuw verplaatst, van oktober dit jaar naar het najaar van 2023. Door de grote consumentenvraag in de markt en de toeleveringsproblemen die de sector parten spelen, is het nog steeds niet mogelijk om nieuwe producten en merken goed te presenteren, aldus de organisatoren.

Oorspronkelijk stond de geheel vernieuwde editie van Bike Motion in het najaar van 2021 gepland. In nauwe samenwerking met bezoekers, exposanten, de experts van Soigneur Agency en andere wielerdeskundigen werd een compleet nieuw concept ontwikkeld. In dit nieuwe concept ligt de focus op drie thema’s: Performance, Explore en Culture. Elk thema biedt een combinatie van sportieve activiteiten, mooie gesprekken, interessante trends en fascinerende tips.

“Met de thema’s geven we bezoekers herkenbare haakjes waardoor ze op de beurs vinden wat ze zoeken”, zegt Heiko Stutzinger, Chief Operating Officer van Jaarbeurs Utrecht. “Bij Explore zou je kunnen denken aan MTB, gravel, bikepacking, BBQ, outdoor en route building. Bij Performance aan coaching, goals en pro-cycling. En bij Culture vind je aspecten als mode, urban, commuter en cargo.”

‘Uitstel is teleurstellend, maar geen afstel’

Door de grote vraag naar fietsen tijdens de coronapandemie en de lange leveringstijden van onderdelen, waren exposanten in 2021 niet in staat om de nieuwste producten te laten zien en werd besloten om het evenement naar 21-23 oktober 2022 te verplaatsen. “Op dit moment kampt de fietsbranche nog steeds met dezelfde problematiek”, zegt Stutzinger. “Ondanks de bevestigingen van een aantal mooie merken en inspirerende sprekers hebben we tot onze grote teleurstelling moeten besluiten om het evenement opnieuw met een jaar te verplaatsen. Bike Motion heeft de ambitie om de sportieve fietser maximaal te inspireren, de mooiste en nieuwste producten te laten zien en bezoekers een gevarieerde fietsbeleving te bieden. Helaas blijkt dat nu nog niet mogelijk. Maar van uitstel komt zeker geen afstel, we gaan er in het najaar van 2023 een bijzonder mooi en inspirerend fietsevenement van maken.”

Bike Motion mikt nog steeds op 30.000 bezoekers

Bike Motion is het grootste live-evenement voor gepassioneerde fietsliefhebbers in Nederland. Bezoekers, zowel beginnende fietsers als routiniers, ontvangen tips van experts over onder andere training en voeding, ontmoeten helden uit de wielerwereld, ontdekken de mooiste fietsbestemmingen en krijgen de nieuwste materialen te zien. De organisatie verwacht met het vernieuwde inhoudelijk programma en de veelzijdigheid aan exposanten 30.000 bezoekers te trekken.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.