Congressen

Jaarbeurs schroeft ambitieuze bouwplannen terug

Koninklijke Jaarbeurs schroeft de ambitieuze nieuwbouwplannen uit 2019 terug vanwege het onzekere economische klimaat. Topman Jeroen van Hooff laat weten dat onder meer het groene dakpark en de deels inpandige logistieke straat uit kostenoogpunt worden geschrapt. Er wordt gewerkt aan een gefaseerde aanpak.

In 2019 presenteerde Jaarbeurs Utrecht een masterplan met een nieuw ontwerp voor de bestaande beurshallen en het omringende gebied. Deze bouwplannen worden nu herzien. Na een stilstand van bijna twee jaar weten bezoekers en exposanten Jaarbeurs weer te vinden, benadrukt de locatie, maar “tegelijkertijd is er sprake van een wereldwijde onzekere economische situatie en een nieuwe realiteit in de evenementensector”.

In een interview met Expovisie kondigde de nieuwe Jaarbeurs-topman Jeroen van Hooff in september al aan dat hij door corona genoodzaakt was “om opnieuw naar het plan te kijken”. Om daar indertijd aan toe te voegen: “In het licht van de huidige economische ontwikkelingen moet je jezelf de vraag stellen of er nog wel voldoende groei kan worden gerealiseerd om alle ambities waar te maken.”

Gefaseerde aanpak

De herziening van de plannen is nu dus een feit. “We zien dat het landschap voortdurend in ontwikkeling is. Denk bijvoorbeeld aan de intrede van online en hybride evenementen; een ontwikkeling die van invloed is op de hallenconfiguratie en de flexibiliteit die je daarvoor nodig hebt”, aldus Van Hooff. “Jaarbeurs speelt vanuit haar verantwoordelijkheid in op de continue ontwikkelingen in de markt en de behoefte van haar klanten. Daarom richten wij ons in de planvorming op een gefaseerde aanpak.”

Ook is door de huidige economische situatie de realisatie van de oorspronkelijke bouwplannen niet langer haalbaar. Van Hooff: “Er is sprake van een sterke inflatie, zeer hoge energieprijzen en fors stijgende bouw- en financieringskosten. Wij werken toe naar een modulair, duurzaam en haalbaar plan, waardoor wij in staat zijn goed mee te bewegen met de veranderende markt en onze klanten.”

Lees meer over de aangepaste plannen op Expovisie.nl.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief