Congressen

Jaarbeurs ondertekent convenant Startup Utrecht

Henk Broeders, directievoorzitter van Jaarbeurs, heeft op 24 juni in het Utrecht Science Park het convenant Startup Utrecht ondertekend. Onder toeziend oog van oud-Eurocommissaris Neelie Kroes verklaarden elf Utrechtse bedrijven en instellingen te gaan samenwerken om het startup ecosysteem in Utrecht te versterken.
 De ondertekenaars gaan actief jonge startup”s aantrekken om het innovatief vermogen van de Utrechtse regio verder uit te bouwen. Zo zullen zij events organiseren met investeerders, business angels, startup”s, co-founders en coders. Kennisdeling en het creëren van een gezond ondernemersklimaat zijn speerpunten in het convenant. De ondertekenaars zullen elkaars netwerk inzetten. Ze zullen naar buiten treden onder de naam Startup Utrecht, waarbij ze zullen benadrukken dat het in de regio Utrecht gezond leven, wonen, werken en recreëren is.

Utrecht telt zo”n 400 startup”s in life sciences, gezondheid- en medische technologie, cleantech en IT. Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht stimuleren actief innovatief ondernemerschap. Hierdoor zal het aantal startup”s de komende jaren verder groeien. Een van de startup”s is de Dutch Game Garden die sinds begin dit jaar werkt vanuit het Beatrix gebouw van Jaarbeurs. Tot de ”bewoners” van het complex van Jaarbeurs behoren ook Blendl, Sublime FM en Economic Board Utrecht.
 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief