Beurzen

Jaarbeurs maakt winst

Jaarbeurs Utrecht Jaarverslag 2017

Na een aantal verliesgevende jaren heeft Jaarbeurs in Utrecht een positief resultaat behaald over 2017. Vorig jaar eindige het bedrijfsresultaat op 6,9 miljoen euro, tegenover  -7,3 euro in 2016. De omzet steeg van 111,1 naar 115,7 miljoen euro. Dit blijkt uit het geïntegreerde jaarverslag dat Jaarbeurs op 12 april heeft gepubliceerd.Albert Arp, CEO Jaarbeurs: “De zwarte cijfers zijn fijn, maar ook noodzakelijk. Belangrijkste reden om kosten te verlagen is dat het bijdraagt aan een betere en duurzame klantwaarde. En het is nodig om weer te kunnen investeren in onze medewerkers, digitalisering, ons vastgoed en om weer te innoveren.”

VNU Exhibitions

Ruim eenderde van de omzet van Jaarbeurs komt uit buitenlandse activiteiten, met name Azië. Volgen Jaarbeurs is daarmee aangetoond dat de daarvoor verantwoordelijke dochteronderneming VNU Exhibitions voldoende schaalgrootte en sterk netwerk heeft om internationaal sterke posities te verwerven. Jaarbeurs wil deze internationale positie verder verstevigen door als ”gateway to Asia” voor klanten en titels te fungeren.

Revitaliseren hallencomplex

De revitalisering van het hallencomplex is een belangrijk onderwerp voor de toekomst. Met bijna 2,5 miljoen bezoekers per jaar voelt Jaarbeurs de verantwoordelijkheid voor een duurzaam Beurskwartier. De samenwerking tussen gemeente Utrecht, architect Winy Maas (MVRDR) en Jaarbeurs ten behoeve van de ontwikkeling van onze venue heeft dan ook als uitgangspunten duurzaamheid, leefbaarheid en populariteit en zal in 2018 nog verder uitgewerkt worden.

Geïntegreerde jaarverslag 2017

Het geïntegreerde jaarverslag 2017, inclusief een aantal case studies en downloadmanager, is online beschikbaar op www.jaarbeurs.nl/jaarverslag.

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief