Congressen

Jaap Westerhuijs overleden

Jaap Westerhuijs, oud-directeur van het Groningen Congres Bureau, is overleden op 20 september. Hij is 68 jaar geworden. Het afscheid zal in besloten kring plaatsvinden in Amsterdam.
 Jaap Westerhuijs heeft vanaf halverwege de jaren negentig Groningen als internationale congresbestemming op de kaart gezet. Op verzoek van de gemeente, de provincie, de Rijksuniversiteit en Koninklijke Horeca Nederland in Groningen richtte hij het Groningen Congres Bureau op. Het was zijn visie om van de organisatie zowel een congresbureau als PCO te maken, zodat de organisatie een meer solide financiële basis kreeg. Ook besefte hij dat door het enthousiasmeren van de professoren aan de Rijksuniversiteit Groningen veel meer internationale associatiecongressen naar de stad en provincie gehaald konden worden. Daarvoor richtte hij de ambassadeursclub Ubbo Emmius Colleghie op, als bindende factor tussen mensen die een internationaal congres naar Groningen hebben gehaald. Westerhuijs wist op deze wijze het aantal internationale congressen op de schroeven van 18 toen naar een gemiddeld aantal van 60 per jaar nu.
 
De aimabele Westerhuijs was een veel en graag geziene gast bij bijeenkomsten in de meeting industrie. Op 1 juli 2013 ging hij met pensioen, maar bleef wel betrokken bij het GCB als consultant en het Ubbo Emmius Colleghie, waarvan hij secretaris was.

Overlijdensbericht Jaap Westerhuijs

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief