Festivals

Investeringsbedrijf KKR neemt live-entertainmentgroep Superstruct over

Sziget festival 2023

Investeringsbedrijf KKR neemt Superstruct Entertainment van Providence Equity Partners  over. Financiële voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt. Als onderdeel van de transactie heeft Providence een optie om 250 miljoen euro te investeren in Superstruct.

Superstruct is een Europese live-entertainmentgroep, die meer dan 80 muziekfestivals bezit en exploiteert in 10 landen in Europa en Australië. Sinds de oprichting in 2017 door Providence is Superstruct organisch en door overnames gegroeid tot een van 's werelds toonaangevende live-entertainmentgroepen. Tegenwoordig heeft het bedrijf een gediversifieerde portefeuille over muziekgenres en geografische gebieden. De portefeuille omvat enkele van Europa’s populairste festivals, zoals Wacken Open Air, Defqon.1, Parookaville, Sziget, Tinderbox, Boardmasters en Sónar.

Blijvende groei live-entertainment

De vraag naar live-entertainment is de afgelopen tien jaar aanzienlijk gegroeid en zal naar verwachting van Superstruct blijven groeien, aangezien de consumentenbestedingen blijven verschuiven van goederen naar ervaringen. KKR zal Superstruct ondersteunen in de volgende ontwikkelingsfase als een van de belangrijkste spelers in een zeer gefragmenteerde sector die blijft groeien, uitbreiden en professionaliseren

Investeringsbedrijf KKR

Philipp Freise, Partner en Co-Head of European Private Equity en Franziska Kayser, Partner bij KKR: "We zijn verheugd om samen te werken met Roderik Schlösser, James Barton en het team van Superstruct, die zichzelf hebben gevestigd als leider in het leveren van ongeëvenaarde livemuziekervaringen wereldwijd.”

“Met een stevig fundament als een live entertainmentplatform van topklasse, zien we aanzienlijke groeimogelijkheden voor Superstruct. Door gebruik te maken van onze sterke partnerschapsaanpak en ervaring in de digitale entertainment- en ticketingsector, zoals BMG, ProSiebenSat1, GetYourGuide en Trainline, evenals de wereldwijde middelen en het uitgebreide netwerk van KKR, zullen we het bedrijf en zijn ondernemende team ondersteunen om hun aantrekkelijke portfolio van live-evenementformaten naar een breder publiek te brengen en verdere groei te stimuleren."

Providence Equity Partners

Andrew Tisdale, Senior Managing Director en Daniel Zwicky, Director bij Providence Equity Partners: "We zijn ongelooflijk trots op de snelle groei en het succes dat Superstruct sinds de oprichting heeft bereikt. Met de steun van Providence is Superstruct een echt uitzonderlijk live-entertainmentbedrijf geworden. In het bijzonder geloven we dat de veerkracht van het bedrijf en de opkomst van de wereldwijde pandemie als een sterker bedrijf getuigen van de ondernemende geest van Roderik Schlösser, James Barton en het indrukwekkende managementteam. We zijn ervan overtuigd dat Superstruct met de steun van KKR zal blijven floreren."

Superstruct Entertainment

Roderik Schlösser, CEO en James Barton, voorzitter van Superstruct Entertainment: "De visie van Superstruct was om een ​​natuurlijke thuisbasis te creëren voor succesvolle ondernemers, creatieve visionairs en zakelijk ingestelde professionals in live-entertainment. We wilden een netwerk van invloed creëren dat de normen voor live-ervaringen bepaalt. Door onze ontwikkeling zijn we een leider in de professionalisering van deze industrie, waardoor onze toegewijde teams kunnen excelleren in een collaboratieve en inspirerende omgeving en de beste evenementen in hun klasse kunnen creëren en leveren voor miljoenen fans.”

“We zijn er trots op dat we de steun van KKR hebben gekregen, wiens expertise en netwerk ons ​​vermogen om te schalen en te innoveren in de levendige ervaringsgerichte economie zal versterken. We willen Andrew Tisdale, Daniel Zwicky en het team van Providence bedanken voor hun uitstekende steun. Hun geloof in Superstruct is fundamenteel geweest voor ons succes."

Consumenten en TMT-sectoren

KKR heeft een uitgebreide Europese staat van dienst en operationele ervaring in het ontwikkelen van regionale platformbedrijven in de consumenten- en TMT-sectoren (Technologie-, Media-, entertainment- en Telecommunicatie), waaronder investeringen in Trainline, GetYourGuide, Mediawan/Leonine, ProSiebenSat1, GfK en Axel Springer.

Met zijn investering in Superstruct zal KKR putten uit directe ervaring in het werken met onafhankelijke muziekbedrijven, waaronder het wereldwijde muziekbedrijf BMG, en het bedrijf helpen zijn visie te realiseren om songwriters te ondersteunen en hun artisticiteit te koesteren.

KKR doet de investering in Superstruct via zijn European Fund VI, een fonds van $ 8 miljard dat investeert in de groei van toonaangevende bedrijven door toegang te bieden tot KKR's uitgebreide netwerk en middelen voor bedrijfsopbouw. ​​Recente investeringen van European Fund VI omvatten FGS Global, OHB en Nexeye. Bij alle investeringen onderscheidt KKR zich door zijn sterke partnerschapsbenadering in werk nauw samen met de managementteams van de portefeuillebedrijven tijdens hun transformatie en groei.

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief