Congressen

Internationale prijs voor hoogste restaurant van Nederland

Tijdens het internationale congres van The World Federation of Great Towers in het Empire State Building in New York heeft The Penthouse in de Haagse Toren de Executive Directors Award gewonnen. De prijs werd toegekend voor twee innovaties van het bedrijf uit Den Haag: het eigen tijdschrift The View werd bekroond en daarnaast was er waardering voor  technische innovatie waarbij videobeelden op de speciale ramen van het restaurant worden geprojecteerd, waardoor het uitzicht veranderd kan worden in dat van een andere stad of bijvoorbeeld een onderwaterscène.  Deze techniek is niet eerder zo toegepast.
 The World Federation of Great Towers is een internationale vereniging van markante torens en wolkenkrabbers. Bij de vereniging zijn 48 torens in 20 verschillende landen aangesloten, waaronder de hoogste toren ter wereld, de Burj Khalifa in Dubai, het Empire State Building in New York, The Shard in London en de Eiffeltoren in Parijs. In Nederland zijn de Euromast en de Haagse Toren lid.

The Penthouse ligt op een hoogte van 135 meter, op de 42e verdieping van de Haagse Toren. Het is het hoogste restaurant van Nederland en hoger gelegen dan bijvoorbeeld het restaurant van de Eiffeltoren (115 meter). De Haagse Toren (2007) is een wolkenkrabber geïnspireerd op het Flat Iron Building uit New York.
 

Op de foto: Directeur Elwin Giel van The Penthouse krijgt de Executive Directors Award overhandigd door DanielThomas van The World Federation of Great Towers.

Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief