Congressen

International Mass Spectrometry Conference komt in 2022 naar Maastricht

International Mass Spectrometry Conference komt in 2022 naar Maastricht

Van 27 augustus tot en met 2 september 2022 verwelkomt MECC Maastricht het International Mass Spectrometry Conference (IMSC). Dit internationaal gerenommeerde congres spitst zich toe op de ontwikkelingen binnen de massaspectrometrie.

Na steden als Kyoto, Toronto, Florence, Barcelona en Rio de Janeiro is Maastricht als destinatie gekozen voor de 24ste editie van het congres. Op 1 juni werd de overeenkomst ondertekend door Professor Ron Heeren, Universiteitshoogleraar Molecular Imaging en directeur van het Maastricht MultiModal Molecular Imaging Institute (M4I) en Frank Mimpen, Commercieel Directeur MECC Maastricht. De MECC Studio diende als toneel voor deze hybride ondertekening, waarbij een gedeelte van de genodigden virtueel aanwezig was.

Moleculaire analysetechniek

International Mass Spectrometry Conference is een tweejaarlijks terugkerend congres, met meer dan 1.500 deelnemers, met als thema de courante ontwikkelingen, innovaties en toepassingen binnen de massaspectrometrie.

Massaspectrometrie is een moleculaire analysetechniek die breed ingezet wordt om uitdagingen in gezondheidszorg, energie-transitie, nieuwe materialen, voedselveiligheid, forensisch onderzoek, en de halfgeleiderindustrie naar een innovatieve oplossing te brengen.

Van over de hele wereld nemen academische en industriële onderzoekers deel aan dit toonaangevende evenement in Maastricht.

Recentelijk verbouwd

Ron Heeren: “Het recentelijk verbouwde MECC Maastricht is dé perfecte locatie voor de International Mass Spectrometry Conference in 2022. Het congrescentrum voldoet in haar nieuwe staat meer dan ooit aan onze wensen.”

“Daarnaast zijn we erg gecharmeerd van Maastricht als congresdestinatie, de compactheid van de stad en de centrale ligging van MECC t.o.v. het stadcentrum zijn dé perfecte combinatie om te netwerken. Ook de nabijheid van de Brightlands campussen dragen bij aan de Maastrichtse aantrekkingskracht voor wetenschappers.”

Lastige periode

Frank Mimpen, Commercieel Directeur MECC Maastricht: “Vandaag is een bijzondere dag voor MECC Maastricht. Na een lastige periode voor de congresbranche als gevolg van de covid-19 pandemie kijken wij er enorm naar uit om elkaar weer live te ontmoeten. Wij zijn ontzettend blij met het vooruitzicht om de Internationale Mass Spectrometry Conference met haar 1.500 deelnemers van over de hele wereld in 2022 hier in Maastricht en in ons gloednieuwe congrescentrum te verwelkomen. Meer dan ooit is MECC Maastricht, na de verbouwing en upgrade, klaar voor de toekomst.”


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief