Congressen

Internationaal congres over taalonderwijs en technologie naar Groningen

Groningen is in de maand augustus 2014 de gaststad voor een internationaal congres gewijd aan het gebruik van nieuwe technologie en ICT in het taalonderwijs. Het betreft een congres van de Europese organisatie Eurocall, een associatie voor computer-ondersteund taalonderwijs. Er nemen naar schatting vierhonderd specialisten uit de hele wereld aan deel.

Hoofdorganisatoren van het congres zijn Marjolijn Verspoor (Applied Linguistics) en Sake Jager (ICT en Onderwijs Letteren and Applied Linguistics), in samenwerking met het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen.

De vereniging Eurocall (European Association for Computer-Assisted Language Learning) bestaat twintig jaar en wil het gebruik van computers in het onderwijs op alle niveaus stimuleren. "Taalonderwijs is voortdurend in beweging. Door nieuwe technische mogelijkheden verandert er van alles", vertelt Sake Jager. "Overigens is niet íedere technologische verandering ook een vooruitgang. Het onderwijs wordt er niet per definitie beter van. Daarom is het goed dat er wordt onderzocht welke technologische innovaties het meest waardevol zijn. En wat dat oplevert, dat hopen we dan weer op het congres te horen."

Het congres zal plaatsvinden van woensdag 20 tot en met zondag 24 augustus 2014 in de Rijksuniversiteit Groningen.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief