Congressen

Internationaal congres over Europees recht na 36 jaar terug in Nederland

Den Haag heeft de organisatie van FIDE 2020 in de wacht weten te slepen. Iedere twee jaar organiseert de Fédération Internationale pour le Droit Européen (FIDE), de overkoepelende organisatie van alle nationale Europees rechtverenigingen, een meerdaags congres over actuele ontwikkelingen in het Europees recht. Het FIDE-congres brengt circa 500 juristen uit heel Europa bijeen. Na 36 jaar afwezigheid keert het congres terug naar Nederland.
Het FIDE-congres brengt iedere twee jaar juristen uit de advocatuur, wetenschap, overheid en rechterlijke macht bijeen om te reflecteren op actuele ontwikkelingen in het Europees recht. Het congres wordt actief ondersteund door het Hof van Justitie met inhoudelijke bijdragen van verschillende rechters en door een simultane vertaling door de tolken van het Hof. FIDE-congressen bieden juristen een platform om van gedachten te wisselen, meningen te peilen en open discussies te voeren.
 
Mr. Corinna Wissels, voorzitter van de Nederlandse vereniging voor Europees recht: “Voor Den Haag is onder meer gekozen omdat wij het beste voorbereid waren, Den Haag en de Universiteit Leiden ons steunen en wij een levendige en zeer actieve nationale vereniging voor Europees recht hebben met tevens een actieve groep jonge leden. De uitstekende ondersteuning van het Convention Bureau van Den Haag Marketing en CIMGlobal heeft de overige FIDE-leden ervan weten te overtuigen dat Den Haag, bekend als stad van vrede en recht, een zeer logische keuze is voor de organisatie van FIDE 2020.“


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief