Congressen

Internationaal congres over computational intelligence en games naar Maastricht

De IEEE Conference on Computational Intelligence and Games (CIG) komt in 2018 naar Maastricht. Het is voor het eerst dat dit jaarlijkse congres, dat sinds 2005 georganiseerd wordt, in Nederland plaatsvindt.
Zo”n 150 vooraanstaande onderzoekers en ontwikkelaars uit de academische wereld en games-industrie van over heel de wereld komen van 14 tot en met 17 augustus 2018 samen in Maastricht om de laatste ontwikkelingen uit te wisselen en onderzoekslijnen voor de toekomst uit te zetten.
Onderwerp van het congres is Game Artificial Intelligence, de inzet van computerspellen als een uitdagende omgeving om methoden voor kunstmatige intelligentie uit te testen en met elkaar te vergelijken. Games bezitten namelijk allerlei dynamische elementen die vergelijkbaar zijn met de besluitvorming in de echte wereld. Andersom zullen methoden van kunstmatige intelligentie grote invloed hebben op speltechnologie en -ontwikkeling, ontwerpers en ontwikkelaars bijstaan en nieuwe typen computerspelletjes mogelijk maken.
Het congres wordt georganiseerd door de Department of Data Science & Knowlegde Engineering van de Universiteit Maastricht, onder de auspiciën van de Games Technical Committee van de IEEE Computational Intelligence Society.

Mark Winands

Voorzitter van de commissie van dit congres is Mark Winands, Universitair Hoofddocent van het Department of Data Science & Knowledge Engineering aan de Universiteit Maastricht. Hij geeft aan waarom de organisatie van IEEE CIG Maastricht 2018 heeft gekozen als bestemming voor de 2018 editie van het congres: “Maastricht is een historische stad, met een rijk cultureel erfgoed. Het is een mooie locatie voor de CIG-conferentie, met uitstekende congresfaciliteiten gelegen in en rond de universiteitscampus. De voorgestelde conferentieruimte is het voormalige Jezuïetenklooster en de School of Business and Economics, op loopafstand van het station en dicht bij diverse hotels. Deze locatie bevat twee grote auditoria, respectievelijk zitplaatsen voor 180 en 500 personen, en diverse kleine auditoria voor parallelle sessies. Het organisatieteam heeft ook verschillende goede hotels geïdentificeerd die betaalbare accommodatie bieden in de buurt van de voorgestelde conferentieruimte. De belangrijkste steden van Europa liggen binnen twee uur van Maastricht. De stad is omringd door België en Duitsland en dicht bij Frankrijk. Het is gemakkelijk te bereiken per auto, trein of vliegtuig. Er zijn diverse internationale luchthavens in de omgeving, op een uur rijden van de stad. Er is elke 30 minuten een directe treinverbinding van het centraal station van Amsterdam naar de stad Maastricht.”


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief