Congressen

Internationaal congres levert Leiden circa 1,3 miljoen euro op

Het internationale congres ETA heeft naar schatting 1,3 miljoen euro voor Leiden opgeleverd. De stad vormde van 7 tot en met 11 september het decor voor het 37th Annual Meeting of the European Thyroid Association, waar 900 schildklierspecialisten uit heel Europa op af kwamen.Het ‘hosten’ van (inter)nationale verenigingscongressen heeft een tweeledig effect, stelt Leiden Marketing.

Ten eerste vergroot de stad de status als plaats waar op het vakgebied ontwikkelingen van importantie plaatvinden, wat goed is voor de profilering van de stad als internationale kennisstad en Universiteitsstad. 

Daarnaast is de congresmarkt economisch gezien lucratief. Deelnemers aan internationale congressen besteden gemiddeld tussen de 300 en 400 euro per dag. Het gaat dan onder andere om bestedingen in hotels, horeca, musea, detailhandel en vervoer. Naast congresdeelnemer zijn ze ook potentieel toekomstige toeristen in het hogere segment, met een voorliefde voor cultuur.

ETA 2013 kan op basis van het aantal bezoekers worden geschat op een economische spin-off van tussen de € 1,3 en 1,5 miljoen voor Leiden en de regio.

Het congres

De European Thyroid Association is opgericht in 1965 en organiseert jaarlijks een internationaal congres.  De doelstellingen van de ETA zijn kennis over de werking van de schildklier bevorderen en het verbeteren van deze kennis over de schildklier en bijbehorende ziektes.

Het congresprogramma combineerde keynote presentaties in de grote zaal van de Stadsgehoorzaal met diverse parallelsessies door de rest van het gebouw, postersessies in de rondgangen en een beursvloer in de imposante Breezaal. Tevens vond er een parallelsessie plaats in de Waalse kerk.

Het goed verlopen van dit congres in Leiden is mede te danken aan twee Leidse Professional Congress Organizers (PCO’s): Evenementenbureau Universiteit Leiden en Boerhaave Nascholing. Zij hebben zitting gehad in het nationale organisatiecomité van dit congres en hebben de organisatie van het congres vanuit Leiden in goede banen geleid.

Het congresprogramma bood eveneens ruimte voor ontspanning zoals een welkomstreceptie in de Hooglandse Kerk, een galadiner in het Rijksmuseum voor Oudheden, varen door Leiden en een party in het Scheltema Complex.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief