Beurzen

InterClassics weer verplaatst: van september naar januari

De 28e editie van InterClassics Classic Car Show Maastricht, die na drie keer uitstel zou plaatsvinden van 8 tot en met 11 september 2022 in MECC Maastricht, komt toch dit jaar te vervallen. Wel gaat het volgende ‘klassiekerjaar’ geopend worden met een naar verwachting weer volwaardige editie van 12 tot en met 15 januari 2023.

In samenspraak met sponsoren, partners en exposanten heeft de organisatie besloten de beurs in september te annuleren. Dat is alweer het vierde uitstel. Oorspronkelijk stond deze editie van InterClassics gepland in januari 2021, maar vanwege corona werd die beurs uitgesteld naar juni 2021. Ook dat bleek niet haalbaar, dus werd het januari 2022 – en later september 2022.

De beurs in september zou plaatsvinden in aangepaste vorm, maar dit heeft volgens de organisatie “zijn weerslag op de kwaliteit van het evenement”. De zomermaanden blijken voor zowel exposanten als bezoekers een drukke periode. Ook het thema ‘Dutch Grand Prix Classics’ kwam tijdens de september-editie in het gedrang. De organisatie kan bevestigen dat in januari 2023 aanzienlijk meer historische Formule 1-auto’s tentoongesteld kunnen worden dan in september. Het merendeel van deze bolides komt in de zomerperiode in actie op circuits. Deze optelsom van omstandigheden maakt dat de kwaliteit van de beurs niet kan worden gegarandeerd.

Diverse scenario’s onderzocht

“Wij hadden niets liever dan dat de Classic Car Show Maastricht in september gewoon doorgang kon vinden”, zegt Erik Panis, beursmanager van InterClassics. “InterClassics staat echter al sinds 1994 voor kwalitatief hoogstaande en onderscheidende evenementen. Wij hebben de diverse scenario’s voor de september-editie onderzocht en zijn tot de conclusie gekomen dat wij de kwaliteit, die men van ons gewend is, niet kunnen bieden aan onze sponsoren, partners, exposanten en bezoekers. Vandaar dat wij de beslissing genomen hebben om de beurs in september te annuleren. Wij kijken ernaar uit om in januari 2023 een mooi kwalitatief evenement neer te zetten zoals men dat van ons gewend is.”

InterClassics trekt traditiegetrouw veel kopers en liefhebbers. De klassieke autobeurs in Maastricht behoort met 35.000 vierkante meter beursoppervlakte, meer dan 800 klassiekers en 300 exposanten tot een van de grootste klassiekerevenementen van de Europa.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief