Beurzen

Interclassics Maastricht definitief naar september 2022

De 28ste editie van InterClassics Maastricht heeft definitief een nieuwe datum. Van 8 tot en met 11 september 2022 kunnen liefhebbers van classic cars weer genieten van de exclusiefste auto’s in MECC Maastricht. De beurs stond oorspronkelijk gepland in januari.

In het licht van de situatie rondom corona vond de organisatie het onverantwoord om de beurs in januari te laten doorgaan. De verplaatsing naar een ander weekend bleek echter een lastige keuze.

Dutch Grand Prix Classics

De klassiekerbeurs verwelkomt tevens een heel bijzondere auto: De Red Bull RB16B Formule 1-wagen van Max Verstappen. De beurs staat in het teken van ‘Dutch Grand Prix Classics’ en exposeert legendarische F1-auto’s uit de Zandvoortse racehistorie. Vanzelfsprekend kan de racewagen van Max Verstappen na zijn winst op Nederlandse bodem niet ontbreken, vindt organisator MECC Maastricht. Na het raceweekend in Abu Dhabi is het mogelijk ook de auto waarmee Verstappen de eerste Nederlandse F1 wereldkampioen ooit werd.

De Dutch Grand Prix zelf vindt plaats van 1 tot en met 4 september 2022. Een week dus voor InterClassics Maastricht 2022.

InterClassics Youngtimer Show

De eerste editie van de InterClassics Youngtimer Show schuift een jaar door. Deze nieuwe autobeurs is gericht op de klassiekers van morgen met auto’s van de bouwjaren 1980 tot 2010.

Het thema waarmee de InterClassics Youngtimer Show aftrapt is Group B en Group 4. Voor velen staat dit synoniem aan de hoogtijdagen van de internationale rallysport. Deze klassen leverden niet alleen vier jaar aan bloedstollende rally’s op, bovenal vonden diverse iconische (straat)auto’s hier hun oorsprong. De Audi Quattro, Lancia Delta Integrale en Renault 5 Turbo zijn hiervan de bekendste voorbeelden.

UPDATE (juli 2022): Interclassics is toch weer uitgesteld, van september 2022 naar januari 2023. 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief