Beurzen

Interactief, activerend en nog duurzaam ook: technologie als speerpunt op de beurs

Prestop Health Holland touchtafel omnitapps verhuur

In maart vond de BIO-Europe Spring plaats in Amsterdam. Deze conferentie werd georganiseerd door de EBD Group en nationale partner Topsector Life Sciences & Health (Health~Holland) en is de meest succesvolle partnerconferentie voor de biotech en farmaceutische industrie. Meer dan 2.500 life sciences professionals van over de hele wereld kwamen er om geïnformeerd te worden, deel te nemen aan educatieve sessies en te netwerken.

Health~Holland trad als ambassadeur op voor de Nederlandse life sciences sector en gaf in een opvallend paviljoen acte de présence. Met het paviljoen presenteerde Health~Holland Nederland zowel als aantrekkelijk vestigingsland, innovatieve zakenpartner als succesvolle locatie voor kenniswerkers in life sciences. Bezoekers konden in alle gastvrijheid precies die informatie krijgen, waar men naar op zoek was. Om deze informatiestroom zo duurzaam en efficiënt mogelijk te laten verlopen, riepen Naomi Vostermans, communicatieadviseur en Jannica Swieringa, communicatiemedewerker bij Health~Holland de hulp in van Prestop uit Son en Breugel.

Technologie volledig in dienst van de bezoeker

We spreken met Jannica over de elegante en interactieve digitale oplossing van Prestop. “Het paviljoen was erg fraai, mooi ingericht en een echte eyecatcher. De uitdaging waar we echter voor stonden, was het feit dat de deelnemende partners die graag hun informatie met bezoekers wilden delen, voor een overdaad aan folders en brochures zouden hebben gezorgd. Naast het feit dat ons paviljoen daar geen ruimte voor bood, zou die situatie een enorme ‘waste of paper’ met zich meebrengen. Niet duurzaam en totaal niet efficiënt. We besloten om te gaan zoeken naar een ‘paperless solution’. Digitaal presenteren, het liefst interactief én met een stukje onvervalste activatie. Via Google kwamen we uit bij Prestop en onder de indruk van hun expertise maakten we de eerste afspraak om te gaan kijken”, aldus Swieringa.

Eenmaal binnen bij Prestop werden de wensen kenbaar gemaakt. “De hardware voor de presentatie was snel uitgezocht. Een verstelbare touchtafel met 55”touchscreen, te gebruiken als platte tafel, of gekanteld op 45° of 90°. Gezien onze wensen, werd ons ook aangeraden om te kijken naar multitouch softwareoplossingen. Omnitapps, hun multitouch software, sloot naadloos aan bij wat Health~Holland voor ogen had. We kozen voor de apps ‘brochure request’, ‘video player’, ‘swipe media marker’, ‘quiz game’ en ’shuffle game’. Met de brochure request app konden bezoekers brochures van deelnemende partners naar zichzelf mailen. Geheel à la carte dus. In de video player app lieten we video’s over de Nederlandse life sciences sector zien en de Swipe Media Marker toonde een kaart van Nederland waar men kon inzoomen op de verschillende regio’s. Per regio werd een overzicht van specialismen getoond. De quiz game zorgde voor een leuke activatie: men kon er zijn of haar kennis mee testen, aan de hand van door ons verzonnen vragen. Shuffle game was een digitale sjoelbak, voor een oer Hollandse game experience”, aldus Swieringa.

Een blijvende tool voor de toekomst

De samenwerking met Prestop is zo goed bevallen, dat Health~Holland hun software inmiddels ook in de USA heeft gebruikt bij de mondiale BIO conferentie. “Dit is een blijvende tool voor de toekomst, de reacties van de bezoekers waren zo goed, dat we rustig kunnen spreken van een succesvolle inzet van technologie”, zegt Swieringa tot slot.

Meer informatie:
PresTop BV | +31(0)499 367 606 | verkoop@prestop.nl

Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief