Beurzen

InfraTech Duitsland blijft groeien

InfraTech Duitsland heeft een stevige positie verworven in het Duitse beurslandschap. De derde editie van deze vakbeurs voor infrastructuur, die van 10 tot en met 12 januari 2018 plaatsvond in Messe Essen, trok 26 procent meer exposanten en met 7.397 professionals 20 procent meer bezoekers dan de vorige editie in 2016. Ook het bijbehorende kennisprogramma oogstte veel waardering. De meeste sessies in de auditoria, gesitueerd op de beursvloer, werden zeer goed bezocht door het publiek.InfraTech Duitsland 2018 is het toonaangevende platform voor de Duitse infrasector en richt zich op de segmenten: ‘Grond-, weg en waterbouw’,  ‘Openbare Ruimte’, ‘Verkeer & Mobiliteit’ en ‘Nutsvoorzieningen, riolering en ontwatering’.  Vanaf de eerste beursdag heerste er een optimistische sfeer. Deze werd versterkt door de positieve signalen vanuit de politiek die werden verwoord door Henrik Wüst, Minister van Verkeer in Noordrijn-Westfalen.  Wüst verklaarde tijdens de officiële opening, dat  er tot aan 2030, 20 miljard euro aan overheidsgeld beschikbaar wordt gesteld voor infrastructuurprojecten in deze deelstaat. Ook kondigde hij aan dat er meer haast gemaakt zal worden bij planning en besluitvorming door de overheid. 

Vakbeurs in beweging

Van de 218 exposanten die hun producten en diensten presenteerden, waren er 100 voor de tweede of derde keer vertegenwoordigd. “Wij zijn natuurlijk zeer verheugd over dit aantal trouwe exposanten. Maar wij zijn ook trots op de deelname van 118 nieuwe exposanten. Dit toont aan dat de InfraTech een vakbeurs in beweging is”, aldus Johan Teunisse van Rotterdam Ahoy, organisator van deze vakbeurs. De organisatie registreerde ten opzichte van 2016 een stijging van 7 procent in het aantal bezoekers dat de beslissingsbevoegd is. 

Afscheid van Johan Teunisse

Op woensdag 10 januari werd door de aanwezige exposanten stil gestaan bij het naderende afscheid van senior accountmanager Johan Teunisse, die in mei van dit jaar met pensioen gaat.  In het bijzijn van zijn vrouw en kinderen ontving Teunisse als eerste buitenlander ooit, de Erespeld in Zilver van de Baugewerbliche Verbände Düsseldorf, als blijk van waardering voor zijn enorme verdienste voor de bouwnijverheid in Noordrijn-Westfalen.

“Vanzelfsprekend ben ik zeer vereerd met deze onderscheiding en erkenning vanuit de Duitse infrasector”, stelt Johan Teunisse die geldt als de motor achter de Duitse edities van InfraTech. “Na jaren van opbouw moet ik dit platform – want InfraTech is meer dan een vakbeurs – in deze boeiende sector loslaten en overdragen. We hebben gezamenlijk een succesvolle productie neergezet, die al na drie edities als toonaangevend wordt gezien binnen de Duitse branche. Dat laat ik natuurlijk met een dubbel gevoel achter me. Ik vertrouw er echter op dat de positivieve ontwikkeling van deze beurs zal worden voortgezet door mijn opvolgers.”

Editie 2020

InfraTech Duitsland wordt elke twee jaar georganiseerd. De volgende editie vindt plaats van dinsdag 14 tot donderdag 16 januari 2020 in de Messe Essen. Eén jaar eerder, van 15 tot 18 januari 2019, wordt de Nederlandse editie van InfraTech in Rotterdam voor de 14e keer georganiseerd.

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief