Live Industry Dashboard

Informa veruit de grootste beursorganisator in de Stax-omzetranglijst

Top 20 beursorganisatoren 2023 wereldwijd

Informa, RX en Clarion hebben in 2023 hun positie in de top drie van grootste beursorganisatoren op basis van omzet behouden. Dat blijkt uit de nieuwe editie van de jaarlijkse Top 20 Ranking of Exhibition Organizers die Stax presenteerde op 27 september.

De gecombineerde omzet van Stax's Top 20 steeg in 2023 met maar liefst 47 procent in vergelijking met het voorgaande jaar, een duidelijk teken van het aanhoudende wereldwijde herstel. De meeste organisatoren behaalden een groei met dubbele cijfers, behalve enkele Europese organisatoren vanwege tweejaarlijkse beurscycli.

Grote herschikking 

Buiten de top drie heeft een grote herschikking plaatsgevonden. CloserStill steeg zes plaatsen van de 20e naar de 14e plaats, terwijl dmg-events de lijst opnieuw binnenkwamen op de 17e plaats na een onderbreking van twee jaar vanwege COVID-gerelateerde tegenvallers.

Easyfairs en Ascential, die in 2022 een sterk opwaarts momentum lieten zien, zijn weer gezakt naar respectievelijk de 18e en 20e plaats, ondanks dat beide bedrijven een sterke omzetgroei lieten zien in 2023.

Beursorganisatoren die net buiten de top twintig zijn gevallen, zijn in alfabetische volgorde: Arc Network, de Consumer Technology Association (CTA), DLG Exhibitions, IFEMA Madrid, Italian Exhibition Group (IEG), NürnbergMesse en Terrapinn.

Belangrijkse factoren

Aan Trade Show News Network (TSNN) vertelden Florent Jarry, Managing Director van Stax, en Carole Boletti, Associate Director van Stax, over de belangrijkste factoren die de ranglijst in 2023 hebben bepaald.

Overnames is daar een van, waaronder de overname van Tarsus Group door Informa en van UKI door CloserStill. Een andere belangrijke factor is de terugkeer van de Chinese markt, zowel in deelname van exposanten als bezoekers aan vakbeurzen buiten China en beurzen binnen China. Beursorganisatoren met een sterke link naar de Chinese markt profiteerden daarvan.

Daarnaast is er de gebruikelijke invloed van tweejaarlijkse beurscycli. Sommige organisatoren ervoeren een tragere groei vanwege de tweejaarlijkse cyclus van belangrijke beurstitels.

AMR Top 20

De Stax Top 20 Ranking of Exhibition Organizers werd voor het eerst in 2016 gepubliceerd onder de vorige bedrijfsnaam AMR. Na de overname van AMR door Stax in 2022, gaat de lijst verder onder de huidige naam. Deze jaarlijkse ranglijst kenmerkt zich door de focus op alleen inkomsten uit het organiseren van beurzen en bijvoorbeeld locatieverhuur buiten beschouwing laat.

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief