Beurzen

Informa versterkt positie in foodsector met overname Winsight

Winsight website

Informa heeft de Amerikaanse mediagroep Winsight overgenomen. Mike Wood, CEO van Winsight, blijft leidinggeven aan het bedrijf dat onderdeel zal worden van de Informa Connect-divisie.

Winsight, met hoofdkantoor in Chicago biedt vakinformatie, marktinformatie en professionele evenementen voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. Het bedrijf biedt een multichannel portfolio van merken op het gebied van onderzoek, data en analyse, evenementen, websites, nieuwsbrieven en contentmarketingoplossingen.

Informa, met haar hoofdkantoor in Londen, is momenteel eigenaar van internationaal toonaangevende foodservice-mediamerken en -beurzen. Door de overname van Winsight versterkt het bedrijf haar positie in de restaurant- en voedselsector.

Technomic, Winsight’s data- en analysebedrijf, wordt Informa’s eerste data-analysebedrijf dat zich toelegt op foodservice. Winsight blijft tot eind 2023 onder de bestaande naam doorgaan en zal zodra de integratieplanning is voltooid doorgaan onder de naam van het nieuwe moederbedrijf.

Informa Connect

Andrew Mullins, CEO van Informa Connect: ‘Bij Informa is het ons doel om de specialist optimaal te laten presteren. Deze nieuwe combinatie van Informa’s bestaande foodservice-assets met Winsight’s uitstekende media-, evenementen- en data-assets, biedt de mogelijkheid om nog meer marktleidende producten en diensten te creëren die beter tegemoetkomen aan de behoeften van de foodservice-industrie en haar klanten.’

Informa is een toonaangevende internationale groep die zich met live en on-demand evenementen en digitale dienstverlening richt op de B2B-markt. Ze verbindt bedrijven en professionals in meer dan 30 sectoren met de kennis die ze nodig hebben om meer te leren, meer te weten en meer te doen. Informa heeft honderden wereldwijde merken, producten en diensten en heeft 11.000 werknemers in ongeveer 30 landen over de hele wereld.

Informa Connect, met meer dan 1.000 medewerkers wereldwijd, biedt verbinding via evenementen, media en onderzoek. Ze bedient een aantal verschillende sectoren, waaronder financiën, biotechnologie en farma, restaurant en voeding, catering, evenementenplanning, popcultuur, marketing, recht, energie, HR, duurzaamheid, bouw.

 

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief