Beurzen

Informa doet bod op Ascential

Ascential website

Informa en Ascential hebben overeenstemming bereikt over de voorwaarden van een aanbevolen contant bod voor het gehele uitgegeven en uit te geven gewone aandelenkapitaal van Ascential, eigenaar van de succesvolle titels Lions en Money20/20. Het is de bedoeling dat het bod wordt uitgevoerd via een door de rechtbank goedgekeurde regeling.

Onder de voorwaarden van het bod heeft elke Ascential-aandeelhouder recht op 568 pence (0,675 euro) contant geld voor elk Ascential-aandeel dat hij houdt. Het bod waardeert het gehele uitgegeven en uit te geven aandelenkapitaal van Ascential op ongeveer 1,2 miljard Britse pond (1,43 miljard euro) op een volledig verwaterde basis.

Lions en Money20/20

"Informa is bezig met het creëren, koesteren en laten groeien van B2B-merken van wereldklasse”, zegt Stephen Carter, CEO van Informa, over het aanbod. “Lions en Money20/20 zijn uitstekende voorbeelden van dergelijke merken. Samen kunnen we ze uitbreiden naar meer sectoren, de groei versnellen en profiteren van nieuwe kansen.”

“Informa heeft het operationele platform en de capaciteit. We hebben een internationaal bereik in groeisectoren. We hebben IIRIS, ons first party data platform, en we hebben inzicht in zowel de fintech- als de marketingsector. Deze sterke punten maken ons ideaal gepositioneerd om de groei- en versnellingskansen te benutten die beschikbaar zijn voor zowel Lions als Money20/20."

Digitale intelligentie

Philip Thomas, Chief Executive van Ascential: "Onze twee divisies, Lions en Money20/20, hebben de manier waarop onze klanten over de hele wereld evenementen ervaren, getransformeerd en profiteren van zowel digitale intelligentie als adviesdiensten. De waarde die onze bedrijven aan hun respectievelijke industrieën toevoegen, is duidelijk, net als het aanzien dat ze genieten bij Informa.”

“Informa is een zeer gerespecteerd bedrijf, geroemd om zijn expertise in B2B-evenementen, sterke, ethische cultuur en toewijding aan innovatie. Dit aanbod levert niet alleen substantiële waarde op voor onze aandeelhouders, maar zal ook, samen met Informa's internationale voetafdruk en uitgebreide capaciteiten op het gebied van data en analyses, verdere groeimogelijkheden voor onze merken en onze mensen ontsluiten."

Informatie aanbod

Alle materialen met betrekking tot het aanbod vind je op de website van Informa.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief