Congressen

Industrieele Groote Club toont vernieuwd interieur

De Koninklijke Industrieele Groote Club in Amsterdam presenteerde op 6 september het vernieuwde interieur van de club. Tevens konden genodigden enkele mock-up rooms bekijken van het bovengelegen Hotel TwentySeven dat eind dit jaar haar 16 luxueuze suites opent.
De businessclub en -sociëteit De Koninklijke Industrieele Groote Club (IGC) op de Dam heeft een meerjarige restauratie achter de rug. In oktober 2015 werden vier nieuwe banquetzalen in gebruik genomen, die worden verhuurd voor bijeenkomsten. Deze zomer werden de clubzaal en het restaurant met respect voor traditie en stijl in een nieuw jasje gestoken naar ontwerp van Studio Linse.

Klassieke Clubzaal

De klassieke Clubzaal werd voorzien van nieuwe wandbekleding, wat veel vakmanschap vergde. Het ontwikkelings- en maakproces duurde vier jaar om de kwaliteit en uitstraling van de originele bespanning uit 1916 te evenaren.

Rienstra’s Eetzaal

Het restaurant van de club – van vrijdag tot en met zondag ook af te huren door niet-leden – is zo gerestaureerd dat de karakteristieke details nog terugkomen in een eigentijdse versie van de oorspronkelijke Eetzaal, nu omgedoopt tot Rienstra’s Eetzaal, vernoemd naar oud-voorzitter van de club Frans Rienstra. Blikvangers vormen een klassieke kroonluchter, die voordien vrij anoniem in de lobby hing, en een wandvullende, zwarte toonkast met zilverwerk en wijn.

Hotel TwentySeven

Op de bovenste twee verdiepingen van het pand Industria, waarin IGC huist, wordt momenteel de laatste hand gelegd aan Hotel TwentySeven van hotelier Eric Toren. De op 6 september getoonde mock-up kamers gaven alvast een voorproefje van de luxueuze inrichting die de 16 royale suites zullen krijgen van wat volgens de hotelier het eerste zes sterren boutique hotel van Nederland gaat zijn. Op de verdieping tussen de suites van Hotel Twentyseven en de banquetzalen van De Koninklijke Industrieele Groote Club komt het hotelrestaurant Bougainville, met signature chef Pascal Jalhay, voormalig sterchef van Vermeer en La Rive. Het hotel en restaurant openen naar verwachting medio november 2017.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief