Beurzen

Impact Fair beleeft in 2024 haar première

Micha van Hoorn en Jeroen van Hooff introduceren de Impact Fair

Maatschappelijk ondernemer Micha van Hoorn lanceert de Impact Fair, een evenement voor mensen, bedrijven en organisaties die een positieve impact willen maken. De eerste editie zal plaatsvinden van 4 tot en met 6 april 2024 in Koninklijke Jaarbeurs.

De organisator ziet het als een social showcase festival. Een plek waar de impact sector zichzelf kan laten zien, de vooruitgang kan etaleren en haar relevantie kan aantonen. De Impact Fair zet de spotlight op succesvolle oplossingen.

Zestien paviljoens

Op 14.000 vierkante meter kunnen bezoekers gedurende drie dagen aan meer dan 200 activiteiten deelnemen. Zij kunnen zo op een inspirerende en creatieve manier kennis maken met ‘missiegedreven organisaties’, zoals goede doelen, fondsen en social enterprises.

De Impact Fair is ingedeeld in zestien paviljoens, waar in ieder paviljoen één van de in totaal 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties centraal staat. Het evenement zelf is gericht op doel 17: meer impact door samenwerking.

Niet praten, maar doen

Micha van Hoorn: “De Impact Fair geeft antwoord op de vraag: hoe kan ik zelf actief bijdragen aan een betere wereld? Omdat wij geloven dat iedereen iets kan doen, en wil doen, of je nu student bent of multinational. Het gaat nadrukkelijk niet om nog meer praten, maar om te laten zien wat je kunt doen of waar je je bij aan kunt sluiten. Hoe je tijd, geld of talent kunt inzetten voor planeet, mensheid en samenleving. Niet agenderen, maar etaleren. We willen ook nadrukkelijk een plek zijn waar mensen en organisaties elkaar kunnen vinden. Onze slogan is daarom: together we can accelerate the good in the world.”

Volledige circulair

Jeroen van Hooff, CEO van Koninklijke Jaarbeurs: “De Impact Fair sluit naadloos aan bij de ambitie van Jaarbeurs om in 2030 de meest duurzame evenementenlocatie en organisator van Europa te zijn. Duurzaamheid is een onlosmakelijk onderdeel van onze strategie.”

“Daarbij past de Impact Fair heel goed bij Utrecht. Utrecht is het kloppend hart van de gezonde samenleving met als missie om als regio een duurzame, positieve verandering teweeg te brengen. We gaan ook ons uiterste best doen om eraan bij te dragen dat de Impact Fair volledig circulair is.”

Impact Conference

Op de eerste dag van de Impact Fair, donderdag 4 april, wordt de Impact Conference georganiseerd, gericht op het bedrijfsleven, goede doelen, fondsen, filantropen en beleidsmakers.

In interactieve meetups, workshops en inspiratiesessies komt een breed scala aan onderwerpen aan bod, zoals internationale best practices op het gebied van impact maken, samenwerking met goede doelen, de nieuwste trends in fondsenwerving en vrijwilligersmanagement, en ESG (Environmental, Social en Governance), de nieuwe richtlijnen die vanaf 2025 gaan gelden voor de jaarverslaggeving van bedrijven. Keynote speakers uit de hele wereld zorgen voor inspiratie en nieuwe inzichten.

GenZ is aan zet

Ook op vrijdag en zaterdag zijn er colleges, bijeenkomsten, innovatie labs en andere inhoudelijke sessies.

Van Hoorn: “Dat doen we niet alleen, dat programma bouwen we samen met jongeren. Als zij al geen impactmakers zijn, zijn zij in ieder geval de impactmakers van de toekomst. We gaan met een groot aantal hogescholen, universiteiten, ROC’s en andere opleidingen aan de slag. GenZ is aan zet.”


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief