Beurzen

IMEX deelt pijnpunten en successen in nieuw duurzaamheidsrapport

IMEX America 2023 Sustainability Report

Voorafgaand aan IMEX America, die plaatsvindt van 8 tot en met 10 oktober in Las Vegas, heeft de organisator opnieuw een duurzaamheidsrapport gepubliceerd waarin ze de successen, experimenten en lessen van de beurs van vorig jaar presenteert.

Het rapport, opgesteld met duurzaamheidsadviseurs MeetGreen, licht de milieuactiviteiten en -planning toe in de aanloop naar en tijdens IMEX America 2023, deelt de prestaties op het gebied van afvalscheiding en energieverbruik en benadrukt aspecten voor verbetering.

Evenementenafval

Veel van de duurzaamheidsinspanningen die in het rapport worden beschreven, zijn samengevat in tips. Hier zijn de drie belangrijkste.

De beurs werd voor de vijfde keer op rij geclassificeerd als een evenement zonder afval met 93 procent van het evenementenafval werd gebruikt voor compostering, materiaalrecycling en donaties. Dit resulteert in 4.535 kilo aan teruggewonnen evenementenmaterialen, kantoorbenodigdheden en meubilair dat werd gedoneerd aan behoeftigen in Clark County.

De bijbehorende tip: werk samen met de gastlocatie om lokale liefdadigheidsinstellingen te vinden die overtollige materialen nodig hebben en hiervan kunnen profiteren - of het nu gaat om voedsel, meubilair of planten.

Bewegwijzering

Ongeveer 90 procent van alle bewegwijzering en banners werd bewaard om de komende drie jaar opnieuw te gebruiken. Tip: bedenk welke materialen je kunt hergebruiken en hoe. Verwijder de data van het evenement van de bewegwijzering om deze herbruikbaar te maken.

De beurs werd aangestuurd door naar schatting 132.000 kWh aan hernieuwbare zonne-energie, wat ongeveer 95,5 ton aan evenementemissies reduceerde. IMEX’s tip: Kies voor ledlampen, zonne-energie en energiezuinige apparatuur.

Download duurzaamheidsrapport

Het duurzaamheidsrapport van IMEX America 2023 is beschikbaar voor iedereen en hier te downloaden.

Carina Bauer, CEO van de IMEX Group: “Bij IMEX geloven we er heilig in dat we moeten delen wat we leren. Alleen door transparant te zijn, samen te werken en best practices te delen, kan de wereldwijde zakelijke evenementenindustrie zinvolle vooruitgang boeken in het verminderen van haar collectieve impact op het milieu.”

“Dit rapport biedt ons de kans om onze successen en uitdagingen te delen met de bredere industrie, zodat zij wat we hebben ontdekt kunnen gebruiken voor hun eigen evenementen. Het is ook onderdeel van een breder doel om ervoor te zorgen dat onze organisatie en onze evenementen een positievere impact hebben, ingebed in ons pad om netto nul-evenementen te bereiken tegen 2030 en binnen onze Environmental, Social and Governance (ESG)-strategie.”

Badgehouders van kraftpapier

In een kleine maar belangrijke verandering voor IMEX America 2024 heeft het team een nieuw kraftpapiermateriaal gevonden om de plastic badgehouders voor alle 15.000+ deelnemers te vervangen, wat een nieuwe stap is in het doel van IMEX om het gebruik van plastic voor eenmalig gebruik te verminderen.

Lanyards worden nog steeds gemaakt van biologisch katoen, een duurzaam materiaal dat minder water verbruikt bij de productie dan gewoon katoen. Aan het einde van de beurs worden de badges en lanyards naar TerraCycle verzonden, waar ze worden gescheiden voor recycling.

Better Stands

Na de Better Stands-pilot op IMEX Frankfurt, zal IMEX dezelfde methodologie gebruiken op IMEX America als onderdeel van een branchebreed initiatief om 'build and burn'-stands voorgoed te elimineren.

Alle deelnemers aan IMEX America van dit jaar wordt gevraagd hun steentje bij te dragen aan het verminderen van afval en het regenereren van IMEX America door zich aan te melden voor de People and Planet Pledge.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief