Congressen

IJvenues gelanceerd

De nieuwe event- en congreslocatie IJvenues is op 4 november gelanceerd. IJvenues is een initiatief van de vier locaties aan de oevers van het IJ: het Bimhuis, Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre, Passenger Terminal Amsterdam (PTA) en het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Samen vormen ze een multifunctionele event locatie met meer dan 4000 m² aan meeting ruimte op loopafstand van de historische binnenstad.
 
 
De kroning van Koning Willem Alexander heeft de kickstart tot de samenwerking van IJvenues gegeven. Tijdens de kroning hebben de samenwerkende locaties een belangrijke rol gespeeld. Het kroningsdiner heeft plaatsgevonden in het Muziekgebouw aan ’t IJ en het Bimhuis, de PTA fungeerde als security hub en het Mövenpick Hotel heeft alle overheidsofficials onderdak geboden.

“Vanuit onze locatie gezien was er al een gezonde samenwerking tussen de vier partijen, zegt Albert Rouwendal”, directeur van het Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre. “Maar vanuit de markt en onze interne organisaties kwam steeds vaker het signaal dat een solide formele samenwerking, in de vorm van een one-stop-shop, nog meer voordeel zal bieden. De huidige markt heeft behoefte aan snelheid en een centraal communicatie punt, de organisaties zijn gebaat bij de creatie van een effectieve en efficiënte werkwijze, waarbij het wiel niet steeds opnieuw uitgevonden hoeft te worden.”
 
Voor de Amsterdamse MICE markt is ijVENUES een aanwinst vindt ook Marc Horsmans, Manager Business Marketing bij Amsterdam Marketing: “IJvenues levert een fantastische bijdrage aan de ontwikkelingen in het Oostenlijkhavengebied. Daarnaast ligt het perfect ten opzichte van het Centraal station, alle uitvalswegen en het vliegveld. Gehuisvest in vier prachtige gebouwen biedt IJvenues de stad Amsterdam een breed scala aan services en culturele mogelijkheden.”

Ook Eric Bakermans, Manager Marketing Meetings, Conventions & Events  van het NBTC is blij met het initiatief: “Ik denk dat ijVENUES een prachtige toevoeging is aan het al ruime aanbod van event locaties in Nederland. Het is van grote waarde voor de Nederlandse muziek en congressen branche, omdat het zo’n diversiteit aan mogelijkheden biedt in combinatie met een groot en goed hotel.”

 
 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief