Beurzen

IFEST 2010 zelf ook klimaatneutraal

IFEST is de laatste twintig jaar uitgegroeid tot de meest toonaangevende vakbeurs rond milieutechnologie in de Benelux. Het is een vast tweejaarlijks trefpunt voor alle professionals uit de sector van milieu, energie en technologie. Nieuw is de focus op duurzaam omgaan met milieu en energie.Milieuzorg is immers niet alleen van nationaal maar eveneens van internationaal belang. In dit kader verwelkomt IFEST landen van buiten de Benelux. Als milieu-event wil IFEST zelf zijn impact op het klimaat verminderen door een CO2-neutrale vakbeurs te zijn. Daarom liet organisator Artexis een "carbon footprint"-estimatie uitvoeren door CO2logic. Emissies van verlichting, verwarming en ventilatie worden zoveel mogelijk beperkt. Dit dankzij initiatieven zoals de boomplantactie die in oktober plaatsvindt op het gebied The Loop rond Flanders expo. Stad Gent schenkt hiervoor ongeveer 500 bomen.

Een ander initiatief is de samenwerking met Beco, een internationaal opererend adviesbureau voor duurzame ontwikkeling. Beco voerde in samenwerking met Artexis een duurzaamheidscan uit, waarbij IFEST als testcase fungeert om Artexis evenementen groener en duurzamer te maken volgens de MVO principes (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen).

Op IFEST wordt de beste innovatie beloond tijdens een officiële award-uitreiking. Daarenboven vestigt het seminarieprogramma de aandacht op drie brandend actuele thema’s: Milieu, Openbare besturen en Energiezorg. Er zijn exposanten uit binnen- en buitenland zoals West Midland (Groot-Brittannië) en de Stand Collectif Français (Frankrijk). En terug van weggeweest, sinds IFEST 2006, zijn de niet te vergeten klassieke sectoren met bedrijven zoals SITA, Kliko en Vito.

In onze hedendaagse economie is er steeds meer aandacht voor duurzaam ondernemen en voor een efficiënt milieu- en energiebeleid. Steeds meer bedrijven hebben begrepen dat ze nu hun verantwoordelijkheid moeten opnemen om hun toekomst en die van hun omgeving veilig te stellen. Centraal op IFEST staat daarom het thema "duurzaam ondernemen". Dit bouwt een brug tussen financieel economische resultaten en een zuiver maar efficiënt milieu- en energiebeleid. Om die brug te slaan kijkt de milieusector reikhalzend uit naar nieuwe evoluties om zo mondiale problemen aan te pakken.

Als marktleider draagt organisator Artexis duurzaamheid hoog in het vaandel. Dankzij een zonnestroominstallatie op de daken van de hallen van Flanders expo, een van de vier venues van Artexis, wordt 1,5 mio kWh elektriciteit per jaar geproduceerd. Dit komt neer op het stroomverbruik van ongeveer 454 gezinnen. Over een periode van twintig jaar zal hierdoor 22.800 ton CO2-emissie vermeden worden.

Afvalverwerkingsbedrijf SITA voerde in maart 2010 een CO2-scan uit voor Flanders expo. De huidige verwerking van bedrijfsafval bij SITA in 2009 levert Flanders expo ten opzichte van 1990 een besparing op van 786 ton CO2 per jaar. Andere initiatieven zoals de recuperatie van regenwater en het gebruik van biologisch afbreekbaar tapijt zijn slechts enkele voorbeelden van inspanningen die Artexis levert.

IFEST wordt gehouden van dinsdag 26 tot en met donderdag 28 oktober 2010 in Flanders Expo.

Info: www.ifest.be


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Subscribe to our newsletter now