Beurzen, LiveWire

IFES World Summit 2024: 40 jaar innovatie en samenwerking vieren in Malaga

IFES World Summit 2024 Malaga

De International Federation of Exhibition and Event Services (IFES) heeft haar World Summit 2024 afgerond, die van 18 tot en met 22 juni werd gehouden. Het markeert niet alleen het 25e jaarlijkse IFES-evenement, maar ook het 40-jarig jubileum van de organisatie.

Deze mijlpaal werd groots gevierd tijdens een galadiner binnen de oude muren van het Castillo Gibralfaro en werd bijgewoond door veel van de voormalige voorzitter wiens leiderschap IFES in de loop der decennia heeft gevormd. Twee van de oorspronkelijke leiders van IFES, Torsten Heinze en Justin Hawes, kregen de prestigieuze Roger Taurant Award, een erkenning die is voorbehouden aan IFES-leden die uitzonderlijke vrijgevigheid hebben getoond door hun tijd, energie en passie aan de federatie te geven.

Snel veranderende wereld

Met het thema ‘Sailing the Seas of Innovation’ benadrukte de summit van dit jaar de noodzaak om als leveranciers en dienstverleners zich aan te passen aan de snel veranderende wereld en de uitdagingen die deze met zich meebrengt aan te pakken. Een recordaantal afgevaardigden kwam bijeen in de Málaga, Spanje, om het dynamische beurzenlandschap te verkennen via een boeiend programma onder leiding van experts wiens innovatieve inzichten waardevolle begeleiding boden bij het navigeren door deze snel veranderende industrie.

Netwerkevenement

Op de avond van 18 juni kwamen de afgevaardigden van het IFES-netwerk van 2024 weer bijeen in het Gran Miramar Hotel in Málaga. Dit persoonlijke netwerkevenement bood leden de mogelijkheid om opnieuw contact te maken en zich te oriënteren met collega's van over de hele wereld. Ondanks de prevalentie van individuele interacties tussen leden in het afgelopen jaar, blijft de jaarlijkse summit een hoogtepunt voor het bevorderen van persoonlijke verbindingen en professionele groei. De stad Málaga bleek een uitstekende gastheer te zijn en belichaamde de groei- en samenwerkingsethiek die door IFES-leden en -partners wordt bepleit.

Algemene vergadering

Het zakelijke gedeelte van de World Summit begon op 19 juni met de jaarlijkse algemene vergadering en een tot nadenken stemmende paneldiscussie waarin werd benadrukt hoe samenwerking tussen verenigingen de groei, persoonlijke ontwikkeling en belangenbehartiging van de industrie bevordert, wat zowel leden als industriesegmenten ten goede komt. Branche-leiders Tina Toribaba (Greek Meetings Alliance), Andrew Harrison (Event Supplier and Services Association) en Chris Griffin (The Experiential Designers and Producers Association) deelden hun waardevolle ervaringen en inzichten.

IFES Sustainability drive

De commissievergaderingen waren gericht op de IFES Sustainability drive, waaronder initiatieven zoals de ISO 20121 Training Convoy, Net Zero Carbon Events Initiative, Better Stands en Sustainable Material Database. De ITT (jong talent onder de 40) en Education Committees schetsten hun respectievelijke roadmaps voor het komende jaar, die ITT later uitbreidde in een workshop over de toekomst van werk, waarin werd beschreven hoe technologie en veranderende industrieën de carrières van jongvolwassenen beïnvloeden.

De Membership and Communication-vergadering besprak hoe IFES-communicatiekanalen te maximaliseren en de uitbreiding naar ondervertegenwoordigde regio's en deelden ideeën over het ondersteunen en laten groeien van het netwerk.

Sailing the Seas of Innovation

In de daaropvolgende dagen sprak een reeks vooraanstaande sprekers, vakkundig aangestuurd door dagvoorzitter Han Leenhouts, over het thema "Sailing the Seas of Innovation", met opmerkelijke hoogtepunten zoals:

• Futuroloog, innovatiestrateeg, filosoof en ‘professionele onruststoker’ Aric Dromi, deelde zijn inzichten in de impact van maatschappelijke en technologische veranderingen met een diepe duik in de kansen binnen de tentoonstellings- en evenementenbranche.

• Jan Götze van Holtmann+ blies alle sporen van zelfgenoegzaamheid weg door de transformerende kracht van AI in live-evenementen te onthullen met ‘Mastering a Perfect Storm’.

• Michael Blackman, Managing Director van Integrated Systems Europe, toonde het leiderschap van ISE op het gebied van innovatie en community building,

• Lee Ali, oprichter van Expo Stars Interactive Workshop ‘Navigating Together: Effective Collaboration in the Seas of Innovation’ onderzocht de cruciale rol van teamwork en partnerschap bij het bevorderen van creativiteit en het leiden van succesvolle innovaties in de beurzenbranche.

• Conor Neill bood strategieën voor veerkrachtig leiderschap in tijden van transformatie en nodigde de deelnemers uit om onze ideeën over succes opnieuw te beoordelen.

• Guillermo Sevillano van SUMA Architecture onderzocht de integratie van ecologische en technologische elementen in design.

• David Humphreys van Green Circle Solutions introduceerde de basisprincipes van CO2-berekening in de evenementenindustrie.

Focus op duurzaamheid

De toewijding van IFES aan duurzaamheid was duidelijk zichtbaar tijdens het evenement. De vereniging compenseerde de CO2-voetafdruk van de bijeenkomst en presenteerde een Sustainability Showcase waarin de duurzame producten, diensten en best practices van IFES-leden werden uitgelicht met als doel een snellere acceptatie van duurzaamheid binnen de IFES-gemeenschap te stimuleren.

Er waren wellness-activiteiten opgenomen in het programma en de strandactiviteiten brachten geld op ter ondersteuning van El Hogar San José de la Montaña, een centrum dat onderwijs en ondersteuning biedt aan kinderen en adolescenten onder administratieve bescherming via een residentieel zorgprogramma.

Samenwerking en verbinding

De laatste dag had als thema: ‘Locaties, organisatoren en dienstverleners: flexibiliteit ontsluiten door samenwerking’. Een panel met Michael Blackman (ISE), Mark Serra (Fira Barcelona), Juan Puchalt (Spanish Trade Fairs Association – AFE) en Nathalie Vandeweerdt (The Inside) bespraken hoe organisatoren en locaties de flexibiliteit kunnen verbeteren door nauwer samen te werken met dienstverleners - een goed ontvangen discussie die in de nabije toekomst zal worden voortgezet.

De bijeenkomst werd afgesloten met de feestelijke overdracht aan de gaststad van de Summit van 2025, Guadalajara, Mexico, te midden van een rondcirkelende mariachiband.

Philippe Beille

IFES-voorzitter Philippe Beille: "De World Summit van dit jaar vierde niet alleen onze 40 jaar samenwerking, maar versterkte ook onze toewijding aan duurzaamheid, jeugdontwikkeling en innovatie. De verbindingen die hier in Málaga zijn gelegd en de inzichten die hier worden gedeeld, zullen onze leden en de hele tentoonstellingsindustrie vooruithelpen."

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief