Beurzen

IFES World Summit in juni naar Amsterdam

Het team van IFES World Summit Amsterdam 2020

Het internationale congres voor dienstverleners in de beurzensector, de IFES World Summit, werd al op heel wat plaatsen in de wereld gehouden: India, Zuid-Afrika, Griekenland, Frankrijk, Rusland, Turkije, Amerika, Oostenrijk…

Aan dat rijtje kan over een paar maanden ‘Nederland’ worden toegevoegd. Op 24, 25 en 26 juni zijn de Amsterdamse grachten het decor voor het jaarlijkse IFES-congres. Collega’s uit de hele wereld komen naar onze hoofdstad om over de toekomst van de beurzenbranche te confereren.

Het Nederlandse organisatiecomité, bestaande uit Jean-Pierre Brouwers (JMT), Riemer Rijpkema (CLC-VECTA), Michael Hermans (The Inside) en Han Leenhouts (Sales & Pepper) is druk doende het inhoudelijke programma vorm te geven.

Winds of Change

Het thema van de komende editie is ‘Winds of Change’. “We hebben twee belangrijke ontwikkelingen gesignaleerd die we tijdens dit congres willen belichten”, licht Leenhouts toe. “Het eerste is duurzaamheid en het tweede zijn de millennials. Twee onderwerpen die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. De term Winds of Change sluit daar mooi bij aan.”

“De ontwikkelingen waar we nu voor staan komen onvermijdelijk op ons af. Of we dat nu willen of niet. Wil je de toekomst van je bedrijf zeker stellen, dan moet duurzaamheid hoog op de agenda staan. Langzaam maar zeker betreden steeds meer millennials de werkvloer. We krijgen met ze te maken als klant, maar ook als werknemer. Hoe ga je daar als bedrijf mee om? We weten allemaal dat het milieu bij deze groep hoog staat aangeschreven. Willen ze wel werken in een branche – of bij een bedrijf – dat niet als milieuvriendelijke bekend staat? Willen ze wel klant zijn bij een bedrijf dat daar niet serieus mee omspringt? Dit gegeven vormt de leidraad voor het inhoudelijke programma.”

Highlights

Het programma is voor een groot deel rond. Eén van de highlights is keynote speaker Daan Roosegaarde. Roosegaarde is designer en kunstenaar die de relatie tussen mens, technologie en omgeving onderzoekt. Volgens Rosegaarde heeft de wereld een update nodig; het oude systeem werkt niet meer. De economie, de energie, hoe het werkt, wat je bent… alles verandert. Volgens Roosegaarde is het echt tijd om uit onze comfortzone te stappen. Wat we nodig hebben is creativiteit.

“Als iemand ons kan motiveren en inspireren om een nieuwe wind door de branche te laten waaien, dan is het Daan Roosegaarde wel”, aldus Brouwers. “We zijn heel blij dat we hem hebben weten te strikken. Dat geldt ook voor Marius Smit, oprichter van de Plastic Whale Foundation. Een aantal jaar geleden ging hij de uitdaging aan om een boot te bouwen van plastic afval en sindsdien is zijn organisatie alleen maar gegroeid. Het mooie is dat we met de congresdeelnemers ook daadwerkelijk plastic gaan vissen in de Amsterdamse grachten. Op die manier ervaren ze zelf hoe groot het probleem eigenlijk is. Dat interactieve aspect vinden we heel belangrijk. Door niet alleen te luisteren, maar ook zelf te doen en te ervaren, zal de boodschap beter bij de deelnemers binnenkomen.”

Mouwen opstropen

Rijpkema: “Het wordt tijd dat we met elkaar aan de slag gaan, we moeten nu echt de mouwen opstropen. We willen tijdens het congres niet alleen de discussie aanzwengelen, maar ook handvatten geven om de toekomst mee in te kunnen. Denk aan interactieve sessies met stellingen en cases, het delen van ervaringen en het aanreiken van tools. Daarnaast zullen er voldoende netwerkmomenten zijn, want juist in een informele sfeer blijken mensen veel van elkaar te leren.”

“De RAI zal de opening verzorgen en daarbij ook vertellen wat zij doen en hoe zij het duurzaamheidsbeleid ketenbreed proberen aan te pakken. Samenwerken is hierbij key. Bij CLC-VECTA is samenwerken ook al jaren een belangrijk thema. Zo hebben we onlangs een nieuw online platform gelanceerd dat erop is gericht om partijen samen te brengen.”

Samenwerken

Leenhouts: “De IFES is daar ook al jaren mee bezig. Waarom zou je een stand aan de andere kant van de wereld zelf bouwen? Waarom zou je dat niet door een trusted partner ter plaatse laten doen? IFES beschikt over een wereldwijd netwerk van bekwame toeleveranciers… maak daar gebruik van. We moeten in de toekomst sowieso de internationale kant op, er is in Nederland gewoon niet genoeg handel meer. Kortom: dit congres is een fantastische kans voor onze achterban om internationale contacten op te doen en inzicht te krijgen in wat de toekomst voor ons in petto heeft.”

Brouwers: “Bovendien gaan het gewoon een paar fantastische dagen worden. Dagen  waarin de deelnemers volop kennis en ervaringen opdoen en waarin veel valt te genieten en te verwonderen. En dat alles gewoon bij ons om de hoek. Zonder reistijd, zonder reiskosten… wat houdt je tegen?”

 


IFES World Summit Amsterdam

24 tot en met 26 juni 2020

Locaties: RAI Amsterdam (24 juni) en het Compagnietheater aan de Kloveniersburgwal in hartje Amsterdam (25 en 26 juni)

Thema: Winds of Change. Dat de live communicatie branche drastisch zal veranderen staat vast. Wat kunnen we verwachten?

Programma: Onder andere keynote speakers Daan Roosegaarde en Kai Hattendorf (ceo UFI). Daarnaast volop interactie, zoals plastic vissen op de Amsterdamse grachten onder leiding van Marius Smit en zijn Plastic Whale Foundation, alle ins en outs over millennials door IFES’ eigen millennial-afdeling Y-IFES (young IFES) en nog veel meer.

Meer info: www.ifesnet.com/events-all/world-summit-2020-amsterdam/

 

 

 

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief