Beurzen

IFA blijft nog zeker tien jaar in Berlijn

Elektronicabeurs IFA zal ook de komende tien jaar in Berlijn worden gehouden. Maandenlang waren er geruchten dat de toonaangevende vakbeurs mogelijk naar een andere Duitse stad of zelfs het buitenland zou verhuizen, maar gastheer Messe Berlin heeft die dreiging weten af te wenden.

Afgelopen voorjaar donderde het flink in Berlijn. Messe Berlin zette IFA-beursdirecteur Jens Heithecker op non-actief en installleerde niet veel later een nieuwe beursdirectie. Veranderende contractafspraken lagen aan de basis van dit conflict. GFU, eigenaar van het IFA-merk, leek aan te sturen op een breuk met Messe Berlin na de afloop van het onderlinge contract in 2023. Heithecker zou een bevriende zakenpartner van GFU onderhandelingsinformatie hebben toegespeeld.

Naar nu bekend is geworden heeft Messe Berlin alsnog een overeenkomst gesloten met GFU en Clarion Events, waardoor een vertrek uit Berlijn de komende tien jaar niet aan de orde is. De IFA-beurs, die al bijna honderd jaar bestaat, is een begrip met doorgaans zo’n 200.000 bezoekers. Dit jaar viel de opkomst zwaar tegen (slechts 161.000 bezoekers), mede door de naweeën van de coronacrisis.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief