Festivals

Ido Abram nieuwe artistiek directeur-bestuurder van het Nederlands Film Festival

ido abram- Foto Marcel Krijgsman

Ido Abram is per 1 juli artistiek directeur-bestuurder van het Nederlands Film Festival (NFF). Hij heeft een jarenlange carrière in de AV-sector en was tot voor kort adjunct-directeur bij Eye Filmmuseum en directeur van SEE NL.

Abram en Bronkhuyzen collegiaal bestuur

Abram (1969) wordt eindverantwoordelijk voor de ontwikkeling van het inhoudelijk beleid en geeft hij leiding aan de afdelingen publieksprogramma & educatie, digitale cultuur, professionals & talent en marketing & communicatie. Hij vormt een tandem met zakelijk directeur-bestuurder Marjolijn Bronkhuyzen. Zij blijft verantwoordelijk voor het financieel-commercieel en organisatorisch beleid en geeft leiding aan de afdelingen productie & ICT, development en bureau. 

De bestuursstructuur is per 1 juni gewijzigd in een tweekoppig collegiaal bestuur. Silvia van der Heiden vertrekt op 30 mei. Zij was zes jaar algemeen directeur-bestuurder van het festival was. 

Liefde voor Nederlandse film

Abram (1969) was op jonge leeftijd al hoofd marketing & communicatie bij het NFF. Daarna werkte hij als persvoorlichter en assistent van de directie bij filmdistributeur Cinemien. Vervolgens was Abram hoofd CineMart bij het IFFR en een aantal jaar directeur van Binger Filmlab. In 2010 stapte hij over naar Eye Filmmuseum.

Ido Abram: 'Mijn eerste ervaringen in de filmwereld en mijn liefde voor de Nederlandse film heb ik bij het NFF opgedaan. Nu, 34 jaar later, met meer ervaring en een zo mogelijk nog grotere passie voor Nederlandse films, documentaires, series, korte film en immersieve werken keer ik terug bij het festival.'


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief