Congressen

IDEA lanceert meldpunt WKR

IDEA, de branchevereniging voor eventbureaus, opent een meldpunt Werkkostenregeling. Via dit meldpunt (info@ideaonline.nl) wil IDEA 'bewijs' verzamelen dat de regeling voor bedrijven in de evenementenbranche extra nadelig uitpakt. Aan de hand van de reacties wil IDEA een alternatieve regeling voorbereiden en deze in 2013, wanneer er een ministerieel evaluatiemoment is gepland, aan het ministerie van Financiën voordragen.De Werkkostenregeling is in oktober 2010 aangekondigd door Minister De Jager van Financiën en – na sterk verweer uit de markt – per 1 januari 2011 van kracht geworden. De invoering van deze regeling heeft volgens IDEA een grote impact op de totale evenementenbranche. "Daarom zijn we nog steeds met veel betrokkenen in overleg om te kijken of we hier alsnog wat aan kunnen doen", aldus Niels Bouwman, verenigingsmanager van IDEA. "We weten dat er In 2013 een ministerieel evaluatiemoment is gepland voor de WKR. Als lid van VNO-NCW is IDEA nauw betrokken bij de discussies over de WKR en bij het voorbereiden van een alternatieve regeling."

"Omdat we graag beslagen ten ijs willen komen, is het van groot belang harde bewijslast te verzamelen. Denk daarbij aan annuleringen van definitieve evenementen, annuleren van voorgenomen bijeenkomsten en personeelsfeesten, omzetverlies en ontslagen. Daarom roepen we alle branchegenoten, maar ook opdrachtgevers op om de dramatische gevolgen van de WKR bij ons te melden."

Alle informatie die via het meldpunt binnekomt, wordt strikt vertrouwelijk behandeld. Bouwman: "Iedereen kan zijn WKR-ervaringen en -voorbeelden sturen naar info@ideaonline.nl onder vermelding van WKR."

Over de werkkostenregeling
De Belastingdienst meldt op haar site over de nieuwe werkkostenregeling: ‘Door de werkkostenregeling kunt u maximaal 1,4% van uw totale fiscale loon (de "vrije ruimte") besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor uw werknemers. Over het bedrag boven de vrije ruimte betaalt u 80% eindheffing. De regeling kent ook "gerichte vrijstellingen" en "nihilwaarderingen", die niet ten koste gaan van uw vrije ruimte. Ook is er een nieuwe manier voor het waarderen van loon in natura.’


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief