Congressen

IDEA lanceert Excellence Programma voor eventstudenten

Branchevereniging IDEA lanceert op 2 april – tijdens vakbeurs Event14 – het Excellence Programma voor eventstudenten. Doel van het programma is om excellente studenten en pasafgestudeerden een vliegende start te bieden voor hun carrière in de eventbranche.

Het IDEA Excellence Programma is een acht maanden durende, individuele competitie voor studenten en pasafgestudeerden van alle relevante communicatie en event gerelateerde HBO opleidingen. Het nieuwe programma is ontwikkeld in samenwerking met de partner-hogescholen van IDEA.

Tijdens deze competitie kunnen zij in de voorronde hun bijzondere kwaliteiten bewijzen door een creatief en onderscheidend concept te ontwerpen voor een echte praktijkcase: een business-to-business event voor een klant van een van de IDEA-bureaus.
Het concept moet bestaan uit maximaal 5 pagina’s A4 en mag desgewenst vergezeld gaan van een creatieve bijlage naar keuze, zoals een video of moodboard.

De jury

Een jury van docenten, IDEA-bestuursleden, IDEA-management en IDEA-leden (ondernemers) beoordeelt de inzendingen en selecteert maximaal 15 kandidaten voor de volgende ronde. Deze bestaat uit deelname aan een IDEA-masterclass en de IDEA Excellence Dag. Tijdens dit event zullen IDEA bureaus zich voorstellen aan de kandidaten en mogen de kandidaten hun case verdedigen ten overstaan van een vakjury. De beste performers gaan vervolgens door naar de finale waarin ze kunnen schitteren in een flitsende pitch. Hierbij zal een jury van bureau-eigenaren, opdrachtgevers en docenten het finale oordeel vellen.

De uiteindelijke winnaar kiest een traineeship, stage of coachingstraject bij één van de beschikbare IDEA-bureaus plus bezoek aan een spraakmakend branchegerelateerd event. Alle finalisten krijgen uitgebreide exposure in de off- en online vakmedia.

De lancering

De lancering van het Excellence Programma vindt plaats op 2 april 2014 om 14:30 uur, in de IDEA-stand (nr. A022) op de vakbeurs Event14 in Utrecht. De lancering bestaat uit de live opname van een interview met IDEA-bestuursleden Lennart Peeperkorn en Maurice Hartog door presentator Lars Sørensen. Vanaf 2 april is de case waarvoor de studenten en pasafgestudeerden een creatief concept moeten bedenken, te downloaden op de IDEA-website. Ook is hier alle informatie te vinden over de inschrijving, de beoordelingscriteria en het tijdpad van de competitie.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief