Congressen

ICCA-leden geven goede voorbeeld ondanks geopolitieke uitdagingen

In een tijd waarin veel internationale bijeenkomsten worstelen om hun deelnemers te overtuigen dat het veilig is om te reizen, ondanks de geopolitieke onrust in de wereld, hebben ICCA-leden het goede voorbeeld gegeven. Het 53ste ICCA Congres, van 1- 5 november in Antalya, heeft meer dan 900 deelnemers uit een recordaantal van 72 landen naar Turkije doen afreizen.
ICCA Voorzitter Arnaldo Nardone in zijn toespraak tijdens de openingsceremonie: “Dit is een van de grootste ICCA-bijeenkomsten ooit. Dat is een groot succesverhaal, maar het is belangrijk om te onthouden dat we een jaar geleden vol vertrouwen voorspelden dat dit absoluut ons grootste congres ooit zou zijn. Het leven is niet altijd voorspelbaar.”

“Wie had gedacht dat 2014 een jaar zou zijn waarin terreur en angst het tv-nieuws en krantenkoppen vulden? Turkije is zeer onterecht benadeelt als gevolg van deze stemming van angst. Toeristen, zakenreizigers en – ja – conferentiedeelnemers ook, zijn bang gemaakt om te reizen, banger voor vreemden, angstiger in hun eigen steden, zelfs wanneer zij besluiten om thuis te blijven!”
“Maar wat hebben ICCA-congresdeelnemers hier in Turkije gezien en beleefd? Een land dat rustig is en doorgaat met de normale gang van zaken; dat zijn gasten verwelkomt met dezelfde warmte; dat open staat voor andere culturen; vriendelijke mensen; geweldige service. Dit is niet een verhaal voor de krantenkoppen, maar het is zeker wel onze realiteit.”

“Dit ICCA Congres is een zeer belangrijke gebeurtenis, niet alleen voor Turkije, maar voor de hele wereldwijde meeting industrie. Voor Turkije is het belangrijk, want een ieder van onze 900 deelnemers zal een ambassadeur voor uw land te worden, op de korte termijn om het verhaal van hoe de dingen zijn hier, op de grond, op dit moment in de tijd te vertellen; op de langere termijn zij het woord over de reden waarom dit is een geweldig land om internationale bijeenkomsten te organiseren zal verspreiden. “

“Maar dit congres is ook belangrijk voor de hele meeting industrie. Waarom? Omdat onze handel afhangt van twee vrijheden, die van te reizen en die van anderen te ontmoeten die misschien niet dezelfde mening hebben. Angst en terreur zijn fundamentele vijanden van deze vrijheden.”

“Elke afgevaardigde die hier naartoe is afgereisd, heeft bewust of onbewust de beslissing genomen om zich niet te laten intimideren tot thuis blijven. Dat is heel, heel belangrijk. Als we de artsen, wetenschappers en zakenlieden willen overtuigen om naar de duizenden meetings te komen die ICCA-leden hosten en organiseren, dan moeten we hier in Antalya ons tonen en ons eigen congres houden met vertrouwen en met een glimlach op onze gezichten. En dat is wat we van plan zijn te doen!”
 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief