Congressen

Ibis Styles Rotterdam Ahoy op schema voor opening dit najaar

Hoogste punt viering ibis Styles Rotterdam Ahoy

De bouw van het 250 kamer tellende ibis Styles hotel heeft het hoogste punt bereikt. Daarmee ligt de realisatie van het hotel naast Rotterdam Ahoy op schema en kan het dit najaar in gebruik worden genomen. Met het plaatsen van een plaquette door wethouder van Klimaat, Bouwen en Wonen Chantal Zeegers werd het hoogste punt van het hotelgebouw op 16 februari officieel gemarkeerd.

Hart van Zuid

De bouw van het hotel maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid, waarmee een kwalitatieve impuls aan het Zuidpleingebied wordt gegeven. Er wordt een prettige, gezonde en duurzame leefomgeving gecreëerd met ruimte voor leisure, werk, wonen, winkelen en ontmoeten. Met als doel een nieuw bruisend stadscentrum voor Rotterdam-Zuid.

Chantal Zeegers, wethouder Gemeente Rotterdam: “De komst van het hotel naast Rotterdam Ahoy is een mooie toevoeging aan Hart van Zuid. Het gebied rond Zuidplein groeit uit tot een volwaardig centrumgebied, voor de 210.000 bewoners van Zuid tot aan bezoekers wereldwijd. Het hotel nodigt uit om langer in dit nieuwe centrum te blijven en te genieten van alles wat het te bieden heeft. Het hotel wordt gebouwd met oog op de toekomst door hoge isolatiewaarden, een dak vol zonnepanelen en verwarming middels restwarmte van de Rotterdamse industrie.”

Rotterdam Ahoy Convention Centre

Jolanda Jansen, CEO Rotterdam Ahoy: “Rotterdam Ahoy heeft al jarenlang de wens om een hotel naast haar evenementenlocatie te krijgen. Nu het recent geopende Rotterdam Ahoy Convention Centre en de muziek- en theaterzaal RTM Stage op volle toeren draaien en vele extra bezoekers aantrekken, is de vraag naar dit hotel alleen maar groter geworden. We zijn dus heel blij dat de realisatie ervan met alle betrokken partijen zo voorspoedig is verlopen en dat het hotel dit najaar in gebruik zal worden genomen.”

Ibis Styles Rotterdam Ahoy

Ibis Styles Rotterdam Ahoy is een project van Europees vastgoedontwikkelaar Foruminvest met als aannemer BOBgroep. De oplevering is voorzien direct na de zomervakantie van dit jaar. Het hotel krijgt het ibis Styles label van hotelgroep Accor en is langjarig verhuurd aan de Duitse HR Groep.

Aerjen Koeneman, directeur Foruminvest: “Foruminvest ontwikkelt verschillende hotels in binnen- en buitenland. Het realiseren van dit omvangrijke nieuwbouwhotel met een internationaal label en in samenwerking met sterke partners past typisch binnen onze focus op hotelontwikkelingen. De omvangrijke vraag naar hotelkamers bij Ahoy in combinatie met de goede bereikbaarheid van de locatie geven dit hotel een uitstekende basis om succesvol te zijn.”


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief