Beurzen

IBC uitgesteld naar december

IBC naar december 2021

IBC 2021 gaat alsnog niet door in september. De internationale broadcasting congresvakbeurs in RAI Amsterdam is nu verplaatst naar 3 tot 6 december.

Drie weken geleden gingen de organisatoren er nog van uit dat het evenement nog zou doorgaan zoals gepland.

Voornaamste redenen

IBC-CEO Michael Crimp geeft aan dat twijfels over de veiligheid en de bereidheid om deel te nemen de voornaamste redenen zijn voor het uitstel. Crimp stelt dat het belangrijk was voor exposanten en bezoekers om nu de knoop door te hakken.

‘We moesten ook nadenken over het vermogen van de toeleveringsketen om een ​​evenement van hoge kwaliteit te leveren’, aldus Crimp. ‘Wij zijn van mening dat belangrijke diensten, zoals luchthavens, luchtvaartmaatschappijen en hotels, een soepele werking zullen hebben en in december een meer gestroomlijnde service zullen kunnen bieden.’

Bezoekers-enquête

De IBC organisatie heeft ook een enquête laten uitvoeren naar de bereidwilligheid onder potentiële bezoekers om de beurs in december te bezoeken.

De resultaten:

  • Twee derde van de respondenten zegt dat de zekerheid van robuuste gezondheids- en veiligheidsprotocollen op locatie hen zal aanmoedigen om aanwezig te zijn; het invoeren van een vaccinatiepaspoort was verreweg de meest populaire maatregel.
  • 86 procent van de respondenten acht de kans dat ze in december gevaccineerd zijn op zeer groot; 13 procent schat die kans op groot in.
  • Twee derde van de respondenten heeft nu al het gevoel dat ze klaar zijn om te reizen, en een overgrote meerderheid verwacht dat het reisbeperkingsbeleid voor bedrijven tegen het einde van de zomer zal worden aangepast.

Verder stelt IBC dat macrotrends wijzen op een versnelde uitrol van vaccins en het openen van grenzen in de kernmarkten van IBC in de komende 6 maanden. Uit gegevens van de EU-commissie blijkt dat Europa nu op schema ligt om de vaccinatiedoelstelling van 70 procent tegen juli 2021 te halen en deze doelstelling in december aanzienlijk te overtreffen.

Festivalgevoel

Het plan om het evenement meer een festivalgevoel te geven wordt doorgezet. Daarvoor zal om de RAI heen een zo groot mogelijk terrein worden afgezet,  waardoor bezoekers zich vrijer kunnen bewegen.

Om de veiligheid te waarborgen moeten bezoekers moeten hun temperatuur laten controleren en is het voor bezoekers niet mogelijk om zich onsite te registreren. Crimp geeft wel aan dat de maatregelen versoepeld kunnen worden als de gezondheidsomstandigheden tegen die tijd zijn verbeterd.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief