Conference Matters international

Holland op zijn mooist

Alkmaar & Zuiderduin

In Alkmaar vind je het beste van Holland. En dat op nog geen half uur van Amsterdam. Prachtige grachten met oudhollandse gevelhuizen. Een bruisend centrum vol gezellige winkels en terrasjes én de wereldberoemde Kaasmarkt. Maar ook bossen, duinen en kilometerslange zandstranden in de nabije omgeving. Alkmaar heeft alles om een onvergetelijke indruk achter te laten.

Groene historische stad aan de kust

In 2022 won Alkmaar de Green Cities Europe Award. De prijs was een beloning voor de manier waarop Alkmaar in drie jaar tijd 30.000 vierkante meter groen aan de stad heeft toegevoegd. In 2023 werd de Green Cities verkiezing in Alkmaar georganiseerd en konden groen- en duurzaamheidsprofessionals uit andere steden leren van de lessen van Alkmaar. Inmiddels is de stad ook door een ander initiatief, POCITYF van de Europese Unie, aangewezen als voorbeeldstad voor historische steden. Een prestatie om trots op te zijn. 

Zeg je Alkmaar, dan zeg je ook Egmond aan Zee; een gemoedelijke badplaats op nog geen tien kilometer van Alkmaar. In Egmond kun je het hele jaar door genieten van strand, zee en gezelligheid. Genieten is hier zó makkelijk: het geluid van de ruisende golven, de ruimte om je heen, de frisse zeelucht in je neus… Iedereen vindt het er heerlijk. Maak een lekkere strandwandeling, verwonder je over een mooie zonsondergang of kom tot rust bij één van de sfeervolle strandpaviljoens. Ook in de Egmondse duinen is veel moois te ontdekken. In dit natuurgebied kun je urenlang wandelen en fietsen. Dit alles maakt Alkmaar, in combinatie met Egmond aan Zee, tot de perfecte bestemming voor congressen.

Ondernemend en vindingrijk

Historische steden vind je in Nederland overal. Maar Alkmaar steekt er toch wel met kop en schouders boven uit. Het is één van de mooist bewaard gebleven en groenste steden van Nederland. De inwoners van Alkmaar staan al eeuwenlang bekend als ondernemend en vindingrijk. In 1573 versloegen ze na 80 jaar oorlog de Spanjaarden. Die dag wordt nog elk jaar uitbundig gevierd met muziek, dans en lekker eten.

Internationaal staat Alkmaar bekend als dé kaasstad van Nederland. Niet zo vreemd, want Alkmaar heeft de oudste en grootste kaasmarkt van Nederland. Al sinds 1365 komen mensen van heinde en verre om er kaas en andere streekproducten te kopen en verkopen. Deze traditie duurt tot op de dag van vandaag voort. Van eind maart tot eind september genieten duizenden mensen uit de hele wereld van dit unieke kleurrijke schouwspel.

Compacte stad

In Alkmaar weten de mensen hoe ze van het leven moeten genieten. Alkmaar is een heerlijke compacte stad met een bruisend centrum, waar altijd iets te doen is. Een paar stappen buiten de stad vind je de echte Hollandse polders met karakteristieke molens leuke dorpjes, zoals De Rijp: ooit verkozen tot mooiste dorp van Nederland. Ook de leukste kustdorpjes, kilometerslange zandstranden en prachtige bos- en duingebieden liggen op steenworp afstand. Kortom, al het moois dat Nederland te bieden heeft, ligt hier gewoon voor het oprapen.

Het moge duidelijk zijn: Alkmaar bruist. Het hele jaar door valt er wel iets te beleven. In 2024 bestaat het Noordhollands Kanaal, die door Alkmaar stroomt, 200 jaar. Aan dit kanaal is onder andere Alkmaar Overstad gelegen; een wat meer industriële setting, maar zeker niet minder bruisend dan de binnenstad. Neem bijvoorbeeld het Ringersterrein, uitgeroepen tot industrieel erfgoed. Deze oude cacao- en chocoladefabriek wordt momenteel omgetoverd tot horeca hotspot. Hal25 is ook zeker een bezoek waard. De grote industriële hal met buitenterrein is een creatieve broedplaats, waar volop wordt geëxperimenteerd en georganiseerd.

Bereikbaarheid

Alkmaar is zeer goed bereikbaar. Vanaf Amsterdam Schiphol Airport is het slechts een half uur rijden met de trein en met de auto. Elk uur rijden er vijf treinen naar Alkmaar en het treinstation is maar vijf minuten lopen van het centrum. De stad beschikt over tal van congres- en vergaderlocaties. De grootste zijn het AFAS Stadion, aan de rand van de stad, met een capaciteit van 1.000 personen, TAQA Theater De Vest (700 personen), Grote Kerk Alkmaar (750 personen), Poppodium Victorie, Hal25 en Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. 

Hotel in Egmond

In Egmond, op slechts 100 meter van het strand, ligt Hotel Zuiderduin, één van de grootste congrescentra van Nederland. De uitgebreide mogelijkheden maken Hotel Zuiderduin bij uitstek geschikt voor het organiseren van succesvolle en inspirerende zakelijke bijeenkomsten. Het hotel biedt 35 vergader- en congreszalen, variërend van 30 tot 1.000 vierkante meter en is geschikt voor kleine tot grote gezelschappen, van 4 tot 1.500 personen. Daarnaast biedt het hotel 365 kamers, een restaurant, brasserie, pub, zwembad, fitnessruimte, squashbaan, sauna’s en een wellness center. Omdat de locatie dichtbij het strand is gelegen, kun je tussen de vergaderingen door heerlijk uitwaaien om nieuwe energie op te doen. De omgeving leent zich uitstekend voor allerlei teambuildingsactiviteiten. 

Hotel Zuiderduin maakt onderdeel uit van hotelinegmond.nl. Hiertoe behoren nog zes andere hotels en drie appartementen accommodaties in Egmond aan Zee. Dankzij deze samenwerking is het geen enkel probleem om groepen tot 1.500 personen in de kustplaats te laten verblijven. De medewerkers van Hotel Zuiderduin denken graag mee over de invulling van de bijeenkomst en over hoe ze kunnen bijdragen aan het succes ervan. Onlangs is de hotelcollectie uitgebreid met het strandhotel Het Hoge Duin in Wijk aan Zee, prachtig gelegen boven op een duin, met 116 kamers en 6 zalen, geschikt voor bijeenkomsten tot 250 personen.

Visit Alkmaar

Op visitalkmaar.com vind je alle informatie over Alkmaar als bestemming en op https://alkmaarprachtstad.nl/overnachten/congres-en-vergaderlocaties staat alles over vergader- en congreslocaties in Alkmaar. 

Hotelinegmond.nl

Op hotelinegmond.nl vind je een overzicht van alle verblijfsaccommodaties in Egmond aan Zee die geboekt kunnen worden in combinatie met een bijeenkomst in Hotel Zuiderduin. De totale capaciteit bedraagt 700 kamers en 1.500 bedden.

 


Meer informatie?

Neem contact op met https://alkmaarprachtstad.nl/hart-van-noord-holland voor gratis en onafhankelijk advies over locaties en voor hulp bij het samenstellen van aantrekkelijke sociale programma’s.


 

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief