Beurzen

Hoge waardering VIV Europe

 VIV Europe 2006 heeft meer dan ooit tevoren zijn functie bevestigd als het meest internationale platform voor de top uit de dierproductie- en de vleesverwerkende industrie. Dat vertaalt  zich in recordwaarderingscijfers uit de voorlopige enquêteresultaten. Internationale bezoekers waardeerden de beurs met maar liefst een 8,0. Exposanten gaven een 7,1. De beurs verwelkomde 21.984 bezoekers uit 126 landen. VIV Europe 2006 heeft meer dan ooit tevoren zijn functie bevestigd als het meest internationale platform voor de top uit de dierproductie- en de vleesverwerkende industrie. Dat vertaalt  zich in recordwaarderingscijfers uit de voorlopige enquêteresultaten. Internationale bezoekers waardeerden de beurs met maar liefst een 8,0. Exposanten gaven een 7,1. De beurs verwelkomde 21.984 bezoekers uit 126 landen. 

Er kwamen minder bezoekers vanuit Nederland en West-Europese landen zoals verwacht kon worden,, maar met een toegenomen belangstelling uit de groeigebieden Oost-Europa, Midden-Oosten en Azië is beursorganisator VNU Exhibitions Europe zeer tevreden over het eindresultaat. Exposanten vanuit de gehele wereld hadden groots uitgepakt om juist tijdens VIV Europe 2006 hun noviteiten te presenteren. Opvallend was het grote aantal internationale topbeslissers met investeringsplannen dat de weg naar de beurs wist te vinden. Ook waren diverse grote delegaties van overheden en associaties uit o.a. Rusland, Korea, Iran, Irak, Japan en Thailand  aanwezig. Voor het eerst sinds jaren werden tijdens de beurs forse orders genoteerd. Het VIV Europe Conference programma met internationale sprekers die actuele trends en issues in de wereldwijde vleesindustrie behandelden, trok veel toonaangevend bezoek. 

Interim projectmanager Gerard Leeuwenburgh: “De beurs reflecteert en versnelt zichtbaar wat er binnen de mondiale industrie gebeurt. Schaalvergroting en concentratie van West-Europese spelers, en ook de verschuiving naar goedkoper producerende landen in Oost-Europa, Azië en het Midden-Oosten zien wij afgespiegeld in het bezoekersprofiel.” Het teruglopende aantal bezoekers uit West-Europa heeft te maken met het feit dat de kleinere, traditionele veehouderij door de huidige situatie binnen de sector minder investeringsmogelijkheden heeft. Ook bestaan er gewoon minder spelers in deze regio dan vroeger. Leeuwenburgh: “De kleinere West-Europese veehouder kan kiezen uit een groot aantal nationale evenementen. Hij verwacht daar zijn informatie en producten te vinden. Dat is begrijpelijk. Onverlet blijft dat op VIV Europe de meest inspirerende innovaties voor de bedrijfsvoering van de toekomst op mondiaal niveau zijn samengebracht.  In de mondiale veehouderij zien we dat steeds minder mensen, steeds grotere investeringsbeslissingen nemen. Deze groep ontmoeten we op de VIV. “

Zaken doen op de beurs
Internationaal gezien stond het aanbod op volle sterkte. Vele exposanten introduceerden hun innovaties op de beurs, omdat men van mening was op VIV Europe de juiste beslissers te treffen.
“Op VIV Europe is alles onder handbereik: hier komt de wereld samen. Onze andere beurstitels als bijvoorbeeld VIV Russia, VIV China en VIV Asia hebben min of meer een marktverkennende functie voor de regio waarop ze zich richten,” aldus Leeuwenburgh, “Op deze beurzen zie je een wat ander bezoekersprofiel terug. De regionale eindbeslissers bezoeken deze beurzen, maar ook komen er meer mensen met adviserende functies vanuit hetzelfde bedrijf om producten te zien. Op VIV Europe is het percentage internationale eindbeslissers ongekend hoog. Deze mensen gaan volledig voorbereid naar de beurs met maar één doel: zaken doen.” 

Volgende editie
Zoals de beursorganisatie al eerder aankondigde, is nog geen besluit genomen over de volgende editie van VIV Europe. “We willen daarover een gefundeerde beslissing nemen op basis van de uiteindelijke resultaten van VIV Europe 2006”, zegt Gerard Leeuwenburgh, “We hebben tijdens de beurs uitgebreid onderzoek gedaan onder zowel de exposanten als de bezoekers. De resultaten van deze onderzoeken en een goed contact met de sector zullen de basis vormen voor ons besluit in deze.” Verwacht wordt dat in de zomer van 2006 een uitspraak kan worden gedaan over de datum van de volgende editie van VIV Europe.

Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief