Congressen

Historische Gevangeniskapel Rotterdam tijdelijk beschikbaar als evenementenlocatie

Een deel van de oude gevangenis aan de Noordsingel in Rotterdam is vanaf 2 januari 2014  tijdelijk te huur voor congressen, beurzen, evenementen en meetings. diversiteit aan evenementen. Het monumentale gevangeniscomplex wordt verbouwd om op termijn dienst te doen als woningcomplex met kantoren en horeca.

De GevangenisKapel is de oude eerste 'cellulaire' gevangeniskerk op het terrein van het gevangeniscomplex. Het betreft een open hoge ruimte van 160 m2 met een vaste inrichting. De vide op de eerste verdieping van de kapel is 50 m2. Hier staat een vaste bar waardoor de vide dienst kan doen voor ontvangst van gasten, de pauzes of de borrel na afloop. Het maximum toegestaan aantal gasten voor de GevangenisKapel bedraagt 150 personen. 

Het Stergebouw, bestaande uit het panopticum en 3 cellenvleugels, is in delen en in zijn geheel te huur. Het vloeroppervlakte van een cellenvleugel bedraagt 360 m2. Het maximum aantal gasten per vleugel is 250 personen. Bij huur van het hele stergebouw is de maximum capaciteit 750 gasten en staat de voormalige luchtplaats, die eenvoudig is te overkappen, tot de beschikking. Hiermee komt het aantal toegestane gasten op 1.250 te liggen.

De Gevangeniskapel Rotterdam is voor evenementen in ieder geval beschikbaar tot midden 2014. Er wordt nog gekeken of deze termijn verlengd kan worden.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief