Beurzen

'Hightech standbouw is de toekomst’

Twee standbouwprojecten van Bridge Event Facilities

Een stand bouwen als een hightech theatershow? Met aluminium profielen, ingebouwde led-walls, trussen, het beste beeld en geluid, een op maat gemaakt led-verlichtingsprogramma die met de gewenste sfeer meebeweegt? Klinkt dat als muziek in je oren? Dan moet je bij Bridge Event Facilities zijn. Niets is onmogelijk bij het bedrijf van René Verbruggen.

Omdat Bridge Event Facilities uit Schijndel maar blijft groeien en in steeds meer Europese landen is te vinden, is eigenaar René Verbruggen naarstig op zoek naar technische standbouwers of standbouwende technici. Jongens die hun handen uit de mouwen willen steken en het tof vinden om met een fijne club mensen samen te werken. Eén voor allen, allen voor één.

Spotlights

Zelf belandde Verbruggen al jong tussen de spotlights: “Het evenementenbloed stroomt door mijn aderen. Ik beschouw mijn werk dan ook als hobby.”

“Als puber had ik een maatje met een drive-in show. Ik ging vaak mee. Maar al snel dacht ik: dat kan ik beter. Ik kocht de benodigde apparatuur en maakte menig feest in de omgeving onveilig met mijn muziek- en lichtshow.”

“Maar het waren vooral de techniek en de apparatuur die mijn hart sneller deden kloppen. Zodra er nieuwe snufjes op de markt kwamen, stond ik vooraan. Ook volgde ik talloze cursussen om op de hoogte te blijven. Noem het een passie, ik kon er geen genoeg van krijgen.”

Reizend circus

Iedereen in de wijde omgeving wist Verbruggen te vinden als er evenemententechniek nodig was. Er kwamen steeds meer aanvragen: kun je ook een podium bouwen? Een show verzorgen? Licht en geluid voor een congres regelen? Een stand bouwen? Verbruggen: “Natuurlijk kon ik dat. Zo niet, dan zorgde ik ervoor dat ik het kon.  En zo gaat het nog steeds.”

“Ondertussen zit ik bijna 40 jaar jaar in het vak en ik ben er nog láng niet op uitgekeken. Twee van onze drie kinderen werken inmiddels ook in de zaak. We hebben een mega-magazijn vol spullen en trekken met ons team door heel Europa om hightech stands en evenementen te bouwen. We zijn net een reizend circus.”

Showtime is showtime

Mensen die bij Bridge Event Facilities willen werken, moeten uit het juiste hout gesneden zijn. Verbruggen: “Showtime is showtime. Wat er ook gebeurt: als de beurs opengaat, moet de stand klaar zijn. We hebben dus aan de ene kant een vrij bestaan, maar aan de andere kant hebben we altijd te maken met keiharde deadlines. Dat maakt het werk juist zo leuk.”

“Als je ervan houdt dat de adrenaline door je lijf raast, dan is er geen betere werkomgeving dan de beurzen- en evenementenwereld. Zelf ben ik geregeld zeven dagen per week aan het werk, vaak komt er last minute nog van alles op je af. Ik snap wel dat ik dat van mijn team niet kan verlangen, die mensen hebben ook een leven naast het werk. Maar je snapt wel dat onze medewerkers geen 9-tot-5 mentaliteit hebben.”

Stand van Alcon met QR code
Door Bridge Event Facilities gerealiseerde stand van Alcon met QR-code naar VR-weergave van het standontwerp

 

Flinke dosis creativiteit

Wat maakt het werk bij Bridge Event Facilities zo bijzonder? “Bij ons is het niet even een stand opbouwen, nee, wij zijn gespecialiseerd in hightech stands. Daar komt ook een flinke dosis creativiteit bij kijken. Zo werken we onder andere met led-tegels waarmee we led-wanden, zuilen, kubussen en zelfs ronde vormen kunnen maken. Ook werken we met studiospots waarbij we de kleurtemperatuur precies naar wens kunnen programmeren. We zijn dus meer technici dan sec standbouwers.”

Bridge Event Facilities heeft designers in dienst die niet alleen de stand en de bijbehorende techniek ontwerpen, maar bijvoorbeeld ook een virtual reality weergave kunnen realiseren. Verbruggen: “Klanten kunnen dus vooraf als het ware door de stand lopen.”

“Er is steeds meer vraag naar goede verlichting, waarbij de juiste kleurtemperatuur een belangrijke rol speelt. Painting with Light noem je dat. Je kunt er van alles mee doen, dieptewerking, dingen optisch naar voren halen of juist naar achter. In het theater werden vroeger filters gebruikt, nu gaat dat allemaal via geavanceerde apparatuur. Je kunt je voorstellen dat er bij een goed lichtplan veel komt kijken. En dat je het goed kunt verknallen als het misgaat. Daarom hebben we technische mensen nodig, mensen met een evenementenhart.”

Stand van trouw nutrition met QR-code naar VR-weergave van het standontwerp
Door Bridge Event Facilities gerealiseerde stand van trouw nutrition met QR-code naar VR-weergave van het standontwerp

 

Rigging specialistenwerk

De stands van Bridge Event Facilities komen grotendeels tot stand middels rigging. Ook hierin is het bedrijf gespecialiseerd.

Verbruggen: “We kunnen bijvoorbeeld per hijspunt in kilonewtons uitrekenen wat er aan belasting aan komt. Dat is handig, want degene die de rigging doet weet dan precies wat eraan hangt. De trussen hangen bovendien tijdens op- en afbouw altijd op de ideale werkhoogte. We werken met motortakels, de nauwkeurige Chainmaster D8+ takels, die hebben we in verschillende maten. De D8+ Ultra takels zijn zeer laag van eigen gewicht, waardoor er doorgaans minder suspension points op locatie nodig zijn, wat kosten bespaart.”

“Waarmee ik ook wil aangeven dat veilig en verantwoord werken bij ons hoog in het vaandel staan. We voldoen aan alle veiligheidsvormen en kunnen bijvoorbeeld ook ballast- en constructietekeningen maken om bijvoorbeeld de led-walls veilig te installeren…”

Lego voor grote mensen

René Verbruggen kan uren over zijn werk, zijn passie doorpraten. Over bouwen met Aluvision, ‘dat is eigenlijk net Lego voor grote mensen’, over het intern opleiden van mensen ‘alles valt te leren’ en over nog veel meer.

Het moge duidelijk zijn: Bridge Event Facilities is een bijzondere én professionele totaalleverancier voor stand en evenement. Verbruggen: “Wat we nodig hebben zijn handige jongens die technisch inzicht hebben en oog voor detail. Heb je interesse? Kijk op onze site voor meer informatie.”


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief