Live Industry Dashboard, Festivals

Glastonbury Festival genereert 168 miljoen pond voor Britse bedrijven

Glastonbury Festival

Uit een economisch impact rapport over het Glastonbury Festival blijkt dat het evenement in 2023 ongeveer 168 miljoen Britse pond (195 miljoen euro) aan inkomsten genereerde voor Britse bedrijven, waaronder 32 miljoen pond (37 miljoen euro) voor lokale bedrijven in Somerset.

Volgens het rapport bedroegen de kosten voor het organiseren van het evenement dat 210 duizend bezoekers trekt ongeveer 62 miljoen pond (72 miljoen euro). Van dit bedrag werd iets minder dan 12 miljoen pond betaald aan 258 bedrijven in Somerset.

Lokale inkomsten

Vorig jaar hebben de bezoekers van Glastonbury naar schatting 1,6 miljoen pond uitgegeven in de bredere gemeenschap van Somerset: een kwart hiervan ging naar bedrijven die eten en drinken leverden, terwijl 50 procent werd uitgegeven in lokale winkels en supermarkten voor voorzieningen en benodigdheden voor het festival.

De terreinploeg heeft naar schatting ongeveer 900 duizend pond uitgegeven aan lokale bedrijven buiten het festival tijdens hun verblijf op de locatie. De vrijwilligers op het festival hebben naar schatting nog eens 500 duizend pond uitgegeven aan lokale bedrijven.

In 2023 waren er ruim tienduizend vrijwilligers op het festival aanwezig. Hiervan hebben ongeveer 3,5 duizend evenementenbeveiligers in totaal 700 duizend pond ingezameld voor de door hen gekozen organisaties. Oxfam en Water Aid leverden totaal ongeveer 3,2 duizend vrijwilligers onder vergelijkbare voorwaarden.

Werkgelegenheid

In 2023 deed Glastonbury betalingen van meer dan 3,7 miljoen pond (4,3 miljoen euro) aan een reeks goede doelen en campagnes. Naast dit bedrag heeft de Crowdfunder DEC Appeal van Oxfam meer dan 1 miljoen pond ingezameld voor de gevolgen van de aardbeving in Syrië en Turkije. Een online veiling bracht 116 duizend pond op voor de Trussell Trust.

Vorig jaar zorgde Glastonbury in totaal voor meer dan duizend banen in Groot-Brittannië, waarvan 325 in Somerset. Hiervan werd het equivalent van 255 voltijdbanen betaald door het festival. Bij het festivalbureau werkten ongeveer 80 mensen op het gebied van planning en administratie (gelijkwaardig aan 55 voltijdbanen).

Daarbovenop werkten er nog eens 1,750 mensen voor Glastonbury Festival, in kortere perioden. Dit staat gelijk 200 voltijdbanen. Zelfstandigen schatten dat het Glastonbury Festival gemiddeld 16 procent van hun jaarlijkse inkomsten voor hun rekening nam. Sommigen halen echter een veel groter deel van hun jaarlijkse inkomsten uit het festival.

Bezoekersuitgaven

Ongeveer 900 bezoekers verbleven tijdens het festival in lokale hotels en B&B's en gaven in totaal ongeveer 450 duizend pond (524 duizend euro) uit. Naar schatting verbleven 4 duizend mensen op particuliere, externe campings grenzend aan het festivalterrein, en gaven hier ongeveer 6,5 miljoen pond aan uit.

Vorig jaar telde het evenement 918 handelskramen, waaronder 56 eenheden die de crew van eten en drinken voorzagen. Op een paar uitzonderingen na werden alle kramen geëxploiteerd door onafhankelijke bedrijven en bemand door 9,5 duizend mensen die ongeveer 314 duizend uur werkten – gelijkwaardig aan 170 voltijdbanen.

Sociale woningen

Het festival heeft ook bijgedragen aan het gastdorp Pilton door 52 sociale woningen te bouwen en de speelvelden van het dorp te moderniseren met een nieuw paviljoen, clubhuis, skatepark en tennisbanen. Het festival hielp ook bij de financiering van de wederopbouw van de Pilton Club en het dorpshuis, evenals bij de restauratie van de historische Tithe Barn.

Het 2023 Economic Impact Report van het Glastonbury Festival is gebaseerd op een enquête onder 643 festivalgangers en een online enquête onder 354 festivalmedewerkers en 148 vrijwilligers, evenals 30 telefonische interviews met lokale bedrijven. Het rapport is gemaakt in opdracht van Glastonbury en uitgevoerd door onderzoeksspecialisten Fourth Street.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief