Brand events

Hertog houdt ijsfeestjes in wooncentra tijdens de Week tegen Eenzaamheid

Hertog ijsfeestje in wooncentrum

Veel ouderen willen meer contact met anderen. Het Nationaal Ouderenfonds probeert mensen deze week tijdens de Week tegen Eenzaamheid aan te sporen om een klein gebaar te maken. Samen met het ijsmerk Hertog houdt het fonds daarom ijsfeestjes in twaalf woonzorgcentra.

Hertog nodigt ouderen en hun familie en vrienden uit om in verschillende woonzorgcentra gezellig samen te komen en te genieten van livemuziek onder het genot van een ijsje. Het ijsmerk deelt in twaalf woonzorgcentra ijsjes uit.

Week tegen Eenzaamheid

De Week tegen Eenzaamheid is een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en duurt nog tot en met 4 oktober. Het Nationaal Ouderenfonds roept mensen op om een klein gebaar te maken, bijvoorbeeld iemand ergens mee naartoe nemen, samen een film te kijken of via WhatsApp foto's delen over de dagelijkse dingen. Tijdens Nationale Ouderendag op 6 oktober, maakt het fonds bekend hoeveel gebaren er zijn gemaakt.

Nationaal Ouderenonderzoek

Uit het Nationaal Ouderenonderzoek dat het fonds hield, blijkt dat een derde van de ondervraagde 55-plussers graag meer contact wil met anderen. Bij 85-plussers is dit zelfs meer dan de helft. Ook ziet bijna 50 procent van de puberende kleinkinderen hun opa of oma minder dan eens per maand. De meest genoemde drempels zijn dat kleinkinderen te ver weg wonen of te weinig tijd hebben. Voor 36 procent van de ouderen zou vaker bellen een goede manier zijn om meer contact te hebben.

Een derde van de ouderen die graag meer contact willen, gaf aan dat het zou helpen als zij ergens voor worden uitgenodigd.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief