Congressen

Herontwikkeling De Pier met hotel en congrescentrum

DePier

De Scheveningse Pier moet weer de grandeur van weleer terugkrijgen en 'de meest duurzame pier op zee' worden. Onderdeel van de plannen is een viersterren- en een familiehotel en een conferentiezaal. Projectontwikkelaar RE:BORN maakte de herontwikkelingsplannen dinsdag bekend.

Mix van retail, leasure en entertainment

Het vernieuwde ontwerp omvat onder andere een mix van retail, entertainment, een kleinschalig familiehotel, een viersterrenhotel en een multifunctionele ruimte voor zowel cultuur als conferenties voor vijfhonderd personen. Het iconische reuzenrad blijft een belangrijke plek op De Pier innemen en er wordt een uitgebreide spa en wellnessruimte gerealiseerd.

Hotels en congrescentrum

RE:BORN wil de mogelijkheden voor De Pier volledig benutten. Onder het reuzenrad moet een grote multifunctionele ruimte komen, die zowel voor congressen als cultuur kan worden gebruikt. Er is een entertainmenteiland voor onder andere een observatiedek, een restaurant en nachtclub, co-working ruimtes plus entertainmentfuncties voor jong en oud. Op het 'Verblijfseiland' komt een groen zeedakpark, een viersterrenhotel en een wellness /spa. De wandelpromenade blijft voorzien van een uitwaaidek, retail en ondersteunende horeca waaraan een kleinschalig familiehotel met 33 kamers wordt toegevoegd. 

Verbouwing start 2026

Met een vernieuwd programma moet De Pier het gehele jaar relevant worden voor de economie van Scheveningen. De verbouwing van De Pier begint na overeenstemming met het Haagse college en de gemeenteraad in 2026. Het streven is na een jaar de wandelpromenade weer te openen, waarna de eilanden een voor een volgen. De vernieuwde Pier moet naar verwachting in 2028 weer volledig open zijn voor het publiek.

Duurzaamheid

Om De Pier te verduurzamen willen de ontwikkelaars onder andere een groene en vernieuwde entree via het Pierplein, een openbaar park op het uitwaaidek ven het gebruik van vooral duurzame materialen en energiezuinige installaties. 

De plannen voor De Pier kwamen tot stand na een participatietraject van twee jaar met omwonenden, ondernemers en andere belanghebbenden.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief