Beurzen

Herken de zes typen beursbezoekers

Er zijn bij vakbeurzen zes typen beursbezoekers te onderscheiden, zo is uit onderzoek van Karoline Wiegerink naar boven gekomen. Het is handig om deze types te (her)kennen om bij een overdaad aan bezoekers beter te kunnen selecteren en om bij het uitwerken van het beursconcept rekening te houden met de specifieke kenmerken van de verschillende types.

  • De oriënterende slenteraar is meestal niet leidinggevend. Wel mag hij adviseren bij aankoopplannen. Hij is matig geïnteresseerd en vaak werkzaam bij een grotere onderneming.
  • De doelgerichte informatieverzamelaar  is vaak leidinggevend en een beslisser bij aankopen. Hij komt vooral naar technische beurzen. Doorgaans een interessante prospect voor exposanten.
  • De netwerker is niet leidinggevend en meestal ook niet adviserend. Hij komt zelden naar de beurs met aankoopplannen. Vaak werkt hij in de dienstensector en veelal internationaal.
  • De anti-beursbezoeker kan op directioneel niveau werkzaam zijn, maar heeft geen aankoopplannen. Vaak is hij werkzaam bij de lokale of regionale overheid. Hij bezoekt vooral bouwbeurzen. Deze beursbezoeker is zelden tevreden te stellen, maar hij laat wel geregeld zijn gezicht zien.
  • De transactiegerichte bezoeker is vaak een directielid en zeker een beslisser. Hij heef veelal aankoopplannen en komt voor in alle sectoren het bedrijfsleven en zelden bij de overheid of in de dienstverlening.
  • De seminarganger is zelden leidinggevend, maar wel vaak meebeslisser. Hij werk voor een grotere organisatie, bij de overheid of in de dienstverlening. Deze beursbezoeker is vooral geïnteresseerd in kennis en heeft daarom een voorkeur voor congresbeurzen.

Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief