Congressen
Wegzakken in het pluche en u vergapen aan een eeuwenoude plafondschildering? Ontspannen over een balustrade hangen? Samen met uw buurman op een topidee komen? Langer blijven in de gezellige foyer? Het kan allemaal. Waar?
Als u de oudste schouwburg van Nederland in het vizier krijgt, overvalt u een gevoel van schoonheid en rijkdom. Het witte, statige gebouw aan de Leidse gracht ademt geschiedenis. Maar de schouwburg maakt haar spectaculaire aanzicht ook van binnen meer dan waar. De warme foyer, de intieme zaal met het lijsttoneel, de onmisbare koninklijke loges en de prachtige gouden ornamenten: u waant zich – heel even – een theaterbezoeker in de 18e eeuw. Ook nu nog geniet het publiek hier dagelijks van theater, cabaret en dans. Tegenwoordig is de schouwburg echter ook steeds meer een ontmoetingsplek voor kunstenaars en publiek geworden. Een plek waar uitwisseling plaatsvindt. Waar ideeën tot stand komen. Waar iedereen welkom is. Dé plek dus om een evenement te organiseren. Met drie kleinere zalen zijn er volop mogelijkheden. Zo is er de sfeervolle Bonbonnière, de Jacob van Rijndorpfoyer en Kamer 1705 waar u terecht kunt voor vergaderingen of workshops. Om het programma nog wat extra cachet te geven, is het theater ook perfect bereikbaar over het water.
Halverwege de 19e-eeuw is aan de Breestraat, midden in de Leidse binnenstad, een gehoorzaal gebouwd. Midden op de fundamenten van het middeleeuwse Sint-Catharinagasthuis. Ook hier is de entree spectaculair: de voorgevel van de Stadsgehoorzaal heeft een indrukwekkende zuilengalerij. Binnen hangt een warme en historische sfeer doordat de lambriseringen, de balkons in de grote zaal en de hele inrichting van de Breezaal uit het oorspronkelijke interieur bewaard zijn gebleven. Het gebouw heeft meerdere grote zalen: de 19e-eeuwse Grote Zaal, de moderne Aalmarktzaal en de klassieke Breezaal. De Grote Zaal beschikt over een flexibele vloer en gemakkelijk verwijderbare stoelen. De Breezaal — een Weens bal zou hier niet misstaan — is de perfecte locatie voor een feest, borrel of sfeervol diner.
We begrijpen dat u moeilijk kunt kiezen. Maar dat hoeft ook niet. De Stadsgehoorzaal en de Leidse Schouwburg zijn ook te combineren voor grote bijeenkomsten; de locaties liggen op loop- (of vaar!)afstand van elkaar. Heeft u een vergadering van vijf bestuursleden of een benefietavond met duizend gasten? Alles kan. Als u besluit om uw evenement, congres of feest hier te organiseren, kiest u niet alleen voor een monumentale locatie, maar vooral ook voor beleving, midden in het centrum. Stadsgehoorzaal Leiden en de Leidse Schouwburg: het (h)art van de stad.
Meer informatie? Neem contact op met Hanneke Hansen.
Er zijn nog geen reacties.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.